Doi avocaţi bucureşteni şi-au pierdut anul acesta dreptul de a profesa. Alţi doi au fost excluşi anul trecut din Barou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi avocaţi au fost excluşi anul trecut din profesie, iar alţi doi anul acesta
Doi avocaţi au fost excluşi anul trecut din profesie, iar alţi doi anul acesta

Doi avocaţi bucureşteni au fost excluşi din profesie, unuia i s-a interzis să profeseze timp de trei luni, şapte au primit mustrare şi un avocat a primit avertisment. Aşa arată Raportul de activitate al Comisiei de Disciplină a Baroului Bucureşti pe anul 2012.

În total, Comisia de Disciplină a Baroului Bucureşti a dispus, anul trecut, 11 sancţiuni, iar în cazul altor cinci avocaţi a respins acţiunea disciplinară.

„Până în prezent niciuna dintre aceste decizii nu a fost desfiinţată sau modificată în căile de atac, dar parte din ele nu sunt încă definitive“, se arată în Raportul Comisiei de Disciplină a Baroului Bucureşti pentru activitatea desfăşurată în 2012.

Potrivit documentului citat, apărătorii bucureşteni au fost sancţionaţi pentru diferite abateri printre care se numără „încălcări ale îndatoririlor profesionale ale avocaţilor de natură a aduce atingere prestigiului profesiei de avocat printr-un comportament inadecvat faţă de client“, dar şi pentru un comportament necorespunzător faţă de organele de conducere ale profesiei „prin refuzul de a răspunde unor solicitări emise în conformitate cu prevederile statutare (de a se prezenta, de a depune referate, ori a da explicaţii) cu conseciţa îngreunării, modificării celor sesizate de petiţionari sau de alte organisme private sau de stat“.

La Comisia de Disciplină a Baroului Bucureşti au fost înregistrate anul acesta, până în 18 aprilie, 15 cauze noi. Astfel, în 2013, au fost deja pronunţate patru hotărâri. Astfel, anul acesta două persoane au fost excluse din Barou, una a primit interdicţia de a profesa şi una a primit mustrare.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite