Avem cea mai proastă infrastructură feroviară, cele mai încete trenuri şi cei mai nemulţumiţi clienţi din toată Europa. Şi Moldova ne depăşeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a mai dobândit un titlul ruşinos. Întreaga infrastructură de căi ferate din ţară este cea mai puţin performantă de pe întregul continent. Potrivit unui studiu european, trenurile din România se mişcă cel mai încet iar clienţii Companiei Naţionale de Căi Ferate Române sunt cei mai nemulţumiţi.

În medie, trenurile româneşti se deplasează cu 43 de kilometri pe oră. De două ori mai încet decât în Cehia şi, mai grav, chiar mai încet decât în Republica Moldova. Trenurile vecinilor noştri de peste Prut au o medie de viteză de 60 de kilometri pe oră, cu 17 kilometri mai mult ca ale noastre.

O altă cifră a acestui studiu relevă faptul că media europeană este de două ori mai mare ca cea a trenurilor din România. Handicapul este enorm, iar perspectivele nu ne sunt deloc favorabile. CFR se luptă de ani buni cu datoriile colosale adunate în ultimii 23 de ani, infrastructura este la pământ în foarte multe regiuni, lucrările de reabilitare sunt încă în derulare, cu întârzieri pe mai toate tronsoanele, iar timpii de aşteptare în gări sunt foarte lungi. 

Cele mai mari probleme le au trenurile care ar trebui să circule în regim de InterCity. Acestea sunt nevoite să circule cu 53 de kilometri pe oră, pe unele tronsoane, jumătate din viteza minimă cu care circulă un astfel de tren în restul Europei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite