Autostrada Bucureşti-Ploieşti, inaugurată de biciclişti pe 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de pasionaţi ai sportului pe două roţi vor încerca cu o zi înainte de deschiderea circulaţiei rutiere pe Austostrada Bucureşti-Ploieşti – programată pentru 1 iulie -  să atragă atenţia asupra siguranţei scăzute în trafic.

Iniţiativa bicicliştilor este agreată de reprezentanţii Ministerului Transportului.

Astfel, participanţii vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti, respectiv Ploieşti, iar punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti va purta denumirea simbolică a acestui eveniment – Kilometrul Verde.

Prin numărul mare de biciclişti pe care evenimentul doreşte să-i aducă în acelaşi loc şi prin anvergura traseului propus, organizatorii – Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti - speră că vor reuşi ca în data de 30 iunie să înregistreze un record: cel mai mare eveniment de acest gen din România.
Acţiunea se adresează tuturor categoriilor de biciclişti, atât amatori cât şi profesionişti, celor care folosesc acest mijloc de transport pentru drumurile zilnice, companiilor care încurajează programele „cu bicicleta la serviciu”, indiferent de tipurile şi performanţele vehiculelor utilizate.

Siguranţa în trafic creşte numărul bicicliştilor

Scopul manifestării Kilometrul Verde este în primul rând de a atrage atenţia asupra principalei probleme cu care se confruntă bicicliştii din România – siguranţa scăzută în trafic – iar în al doilea rând să demonstreze că numărul bicicliştilor poate creşte exponenţial atunci când condiţiile de securitate în trafic sunt îndeplinite. De altfel Motto-ul acestei acţiuni este: „Pe Autostradă utilizăm automobilul, dar în oraş ne deplasăm mai eficient cu bicicleta”. Organizatorii precizează că evenimentul se va desfăşura înainte ca acest drum să devină public şi cu regim de autostradă.

Kilometrul Verde este o campanie de siguranţă rutieră şi este rezultatul unui parteneriat între Comunitatea Bicicliștilor din București, Consiliul Interministerial pentru Siguranța Rutieră, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Poliţiei Rutiere.

Informaţii legate de participarea la acest eveniment sau înregistrarea ca voluntar pentru organizarea acţiunii vor fi disponibile pe site-ul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a anunţat luni, la Braşov, că pe 1 iulie se va putea circula pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, între Centura Bucureştiului şi Centura Ploieştiului. Autostrada Bucuresti-Ploieşti face parte din autostrada Bucureşti-Braşov, cu o lungime totală de 173 de kilometri, o parte din aceasta, în lungime de 62 de kilometri, urmând să lege Bucureştiul de Ploieşti.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite