Au apărut brazii de Crăciun în pieţe. Ofertă bogată, clienţi săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile diferă de la comerciant la comerciant, în funcţie de brazii expuşi
Preţurile diferă de la comerciant la comerciant, în funcţie de brazii expuşi

În pieţele din Bucureşti au apărut deja primii comercianţii de brazi. Româneşti sau străini, mici sau mari, cu coronae stufoase sau mai puţin bogate, brazii de Crăciun îşi aşteaptă muşterii. Preţurile sunt şi ele adaptate tuturor cerinţelor şi variază de la 50 de lei pentru cel mai ieftin şi pot ajunge şi la 1.000 de euro.

Majoritatea românilor ţin foarte mult la tradiţiile din jurul sărbătorilor de iarnă. Pe lângă mâncărurile tradiţionale şi colindători, bradul de crăciun este unul dintre simbolurile care vestesc apropierea sfintelor sărbători.


Pentru cei care-şi doresc în casă mirosul de cetină al pomului de Crăciun, în mai multe pieţe din Bucureşti au început să fie aduşi brazii, româneşti şi din străinătate deopotrivă.

Faţă de anii trecuţi, preţurile au rămas aceleaşi. Cum cererea nu este foarte mare în această perioadă, comercianţii se arată dispuşi să negocieze cu cumpărătorii. Brazii cei mai mici, cu o coroană nu foarte stufoasă pot fi cumpăraţi în jurul sumei de 50 de lei, iar unul bogat este vândut cu aproximatiov 150-200 de lei, în funcţie şi de calităţile de negociator ale cumpărătorului.

Comercianţii spun că nu vor rămâne cu pomii nevânduţi şi afirmă că, pe măsură ce se apropie Crăciunul, cumpărătorii se vor înmulţi.

Potrivit acestora, cei mai căutaţi sunt brazii de import, mai ales cei care sunt deja plantaţi într-un ghiveci. “Oamenii îi preferă pe ăştia pentru că nu sunt foarte mari, nu se scutură şi îi pot folosi şi se bucură că pot să îi planteze după ce trec sărbătorile. Noi am vândut deja vreo 200 de ghivece”, spune unul dintre comercianţii din Piaţa Obor. Preţurile acestora variază între 70 şi 200 de lei.

În Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 a fost amenajat un târg special pentru pomii de Crăciun, unde 20 de comercianţi şi-au expus marfa.  "Cele 20 de standuri special amenajate sunt situate în imediata apropiere a standurilor la care comercianţii sosiţi din toată ţara expun spre vânzare cadouri şi produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă, la Târgul din Parcul Lumea Copiilor", au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4. De asemenea, brazii pot fi găsiţi şi în pieţele Progresul, Sudului şi Apărătorii Patriei

Bucureştenii aflaţi în căutarea unui brad de Crăciun pot merge la cumpărături în sectorul 4, până în 24 decembrie, la târgul special amenajat în Parcul Lumea Copiilor sau în pieţele Progresul, Sudului şi Apărătorii Patriei, unde sunt amenajate standuri de vânzare, potrivit Primăriei Sectorului 4. Aici au fost amenajate 30 de standuri pentru comercializarea brazilor în cele trei pieţele agro-alimentare 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite