Athénée Palace - „cuibul“ spionilor din Bucureştiul de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureştiul vremurilor trecute, hotelul Athénée Palace era de departe cel mai luxos din oraş. Prinţi, regi sau cronicari consacraţi se cazau în bijuteria din inima Capitalei, iar printre aceştia se găseau şi numeroşi spioni.

Athénée Palace, o bijuterie în Bucureştiul de odinioară, a fost locul în care s-au scris unele dintre cele mai intererante poveşti cu spioni din oraş. „Era cel mai luxos hotel din Capitală în perioada interbelică. Următorul hotel de lux avea preţurile cam la jumătate, ca să înţelegeţi difernţa“, povesteşte Edmond Niculuşcă, reprezentant al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN).

Astfel, hotelul era principala atracţie a capetelor încoronate, dar şi a cronicarilor cunoscuţi din acea vreme. Oameni importanţi se cazau în celebrul hotel, iar printre aceştia se aflau şi numeroşi spioni, după cum povesteşte reprezentantul ARCEN. Acesta spune că 1940, cronicarii scriau că hotelul era plin de spioni care seară de seară supravegheau fiecare mişcare din Palatul Regal, spionându-l pe regale Carol al II-lea.

„La Ionică“, frizeria capetelor încoronate

La parterul hotelului, spune Edmond Niculuşcă, se afla celebra frizerie „La Ionică“. Aici, era locul în care capetele încoronate erau aranjate, dar şi locul în care spionii aflau fel de fel de informaţii. Unele adevărate, altele doar zvonuri aruncate la întâmplare. De asemenea, se mai spunea şi că sobele din hotel erau făcute în aşa fel încât se putea asculta cu uşurinţă ce discutau cei cazaţi la alte etaje, un alt motiv care îi aducea pe spionii din Europa la hotelul bucureştean.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite