Atenţie la taxiuri pe trecerea de pietoni şi pe trotuar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii din Colentina  şi-au făcut parcare pe un trotuar şi îi pun în pericol pe pietonii care traversează pe o zebră din apropiere. Echipaje ale Poliţiei Rutieră va împărţi astăzi amenzi şoferilor nesimţiţi care au parcat aici, la sesizarea „Adevărul de Seară“ .

La două staţii de Piaţa Obor, pe trotuarul pietonal care face legătura între Şoseaua Colentina cu strada Teiul Doamnei, a apărut un conflict între taximetrişti şi pietoni.

Este cunoscut faptul că, în general, mulţi dintre ei parchează pe unde îi taie capul, doar că taximetriştii de-aici  şi-au creat abuziv o staţie în toată regula pentru care ar fi gata să calce pietonii atunci când şi le parchează, doar ca să fie siguri că prind un loc.

„Aşteptam la semafor şi unul dintre ei era cât pe ce să mă lovească atunci când voia să iasă din parcare“, a spus Florentina, o tânără care încerca să traverseze una dintre cele două treceri de pietoni în dreptul cărora sunt parcate, zilnic, între 10 şi 15 taximetre.

„Am parcat unde am vrut“

Întrebaţi de ce parchează aici, şoferii devin agresivi. „Cum adică unde am parcat? Am parcat unde am vrut! Nu dau peste nimeni, ce, eşti tălâmbă, nu vezi pe unde merg?“, se răsteşte un taximetrist indignat atunci când l-am întrebat de ce şi-a pus maşina de-a curmezişul pe trotuar, în dreptul trecerii de pietoni şi şi-a deschis uşile la maşină „ca să aerisească“.

image

Astfel, pietonii sunt nevoiţi să se strecoare pe un culoar îngust dintre maşină şi o florărie.

Încurcă şi muncitorii

Motivul pentru care taximetriştii trag aici este că numărul de oameni este mare, dar şi pentru că în zonă sunt foarte multe restaurante care pe timp de noapte sunt mană cerească pentru ei.

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, în zonă se execută acum şi lucrări subterane pentru schimbarea unor ţevi de gaze, iar o maşină-mastodont „mănâncă“ şi ea jumătate de trotuar.  Nici muncitorii nu par să-i tolereze pe taximetrişti, mai ales că din cauza lor nici nu-şi pot desfăşura lucrările aşa cum trebuie.

„Cu greu ne-am băgat maşina aici pe trotuar că nu aveam loc de ei şi din cauza asta ne depozităm materialele pe un scauar“, ne-a explicat Marin Iancu, unul dintre muncitori.

Poliţia Rutieră a fost sesizată cu privire la acest caz, iar măsurile îi vor costa scump pe taximetrişti. „Vom trimite echipaje în zonă, iar taximetriştii care staţionează acolo vor primi amenzi între 240 şi 300 de lei şi li se vor lua 3 puncte“, ne-a informat Laura Snae, subinspector al Poliţiei Rutiere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite