Atenţie cum circulaţi! Poleiul îngreunează traficul în Capitală, Brigada Rutieră recomandă transportul în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poleiul a acoperit străzile din Capitală. FOTO Adevărul
Poleiul a acoperit străzile din Capitală. FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de polei pentru Capitală şi pentru mai multe judeţe din sudul ţării. De asemenea, Centrul Infotrafic a anunţat că traficul se desfăşoară cu dificultate pe A1, A2 şi A3.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că în oraş se circulă cu dificultate din cauza poleiului, fără a fi semnalate accidente grave. Toţi agenţii Brigăzii se află în stradă pentru a dirija traficul.
Din cauza temperaturilor scazute şi a căderilor de precipitaţii, partea carosabilă poate deveni umedă şi alunecoasă, existând posibilitatea formării poleiului pe mai multe artere de circulaţie din Capitală.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;
  • să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale;
  • să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; 
  • să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  • să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;
  • să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;
  • să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

De asemenea, Brigada Rutieră a Capitalei îi roagă pe cei care vor să circule prin oraş să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul autoturismelor personale în măsura în care e posibil acest lucru.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Date fiind aceste condiţii meteo-rutiere dificile, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se informeze despre situaţia drumurilor din Capitală apelând numărul de telefon al dispeceratului Brigăzii Rutiere 021/9544.

Condiţiile meteorologice nefavorabile îngreunează circulaţia rutieră şi în Ilfov, în urma precipitaţiilor care au căzut de joi spre vineri, pe drumurile naţionale şi judeţene care tranzitează judeţul se circulă cu dificultate din cauza poleiului.

Drumurile naţionale vizate sunt: Drumul Naţional 2 (Bucureşti-Urziceni); zona Pipera; Drumul Naţional 3 (Bucureşti-Călăraşi), zona Pusnicu; Drumul Naţional 4 (Bucureşti-Olteniţa); Drumul Naţional Centura Bucureştiului - în zona pasarelelor; Drumul Naţional 1 A, potrivit unui comuicat al Poliţiei Judeţului Ilfov.

De asemenea, se circulă cu dificultate pe drumurile judeţene de pe raza localităţilor Pantelimon şi Voluntari.

Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov acţionează cu 20 de echipaje pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite