Ateneul Român iluminat în albastru, de Ziua Diabetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul se alătură unor oraşe importante ale lumii, solidare cu suferinţa diabeticilor, printre care Londra, Sydney, New York, Barcelona, Moscova şi Tokyo.  Ateneul Român va fi iluminat în albastru în această seară, împreună cu alte 1.100 de monumentele din lume.

Manifestarea organizată la Ateneul Român începe la ora 18.00. Organizatorii, susţinuţi de compania Lilly România, au pregătit un spectacol de lumini pe faţada Ateneului, urmat de momentul iluminării în albastru deschis, reprezentând culoarea speranţei şi a Naţiunilor Unite. Evenimentul va fi prezentat de Toni Grecu, iar printre invitaţi, oficialităţi, persoane publice, pacienţi va fi prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Aproape 500.000 de români sunt înregistraţi ca suferind de diabet. Medicii estimează că numărul real al bolnavilor de diabet trece de fapt de un milion, adică un român din 20 are această afecţiune. Din păcate, foarte mulţi nu sunt încă diagnosticaţi.

„Să aducem diabetul în lumină“

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an la data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet şi cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Tema din acest an a campaniei de prevenire şi informare asupra acestei boli este „Să aducem diabetul în lumină”, în cadrul căreia peste 1.100 de monumente din întreaga lume vor fi iluminate în albastru.

În acest an, Bucureştiul se alătură, pentru prima dată, campaniei de iluminare în albastru a monumentelor din toată lumea.
Acţiunea de conştientizare a diabetului include şi campanii de detectare a diabetului şi a factorilor de risc (Bolivia), campanii de prevenire a acestei maladii (Argentina) sau de informare (India). De asemenea, vor fi derulate evenimente de conştientizare şi de mobilizare a oamenilor pentru un regim de viaţă sănătos, precum „marşul global“ în Africa de Sud sau „sărbătoarea bicicletei“ în Spania, informează Mediafax.

Cele mai multe acţiuni de acest tip vor avea loc în ţări în care prevalenţa diabetului este însemnată, precum Statele Unite (24 de evenimente), Canada (32) sau India (24), dar şi în ţări cu o prevalenţă moderată, printre care Argentina (17), Brazilia (10), Venezuela (opt) sau Peru (şase).

Federaţia Internaţională a Diabeticilor (IDF) estimează că numărul diabeticilor va ajunge până în 2025 la 380 de milioane şi că, fără un tratament sau control riguros, bolnavii pot suferi complicaţii precum afecţiuni ale inimii sau ale rinichiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite