Atănăsoaei: Aştept motivarea CC, nu cred că deschiderea şampaniei e bună cât avem câini pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, a declarat azi, pentru Mediafax, că a primit decizia Curţii Constituţionale cu rezerve şi aşteaptă motivarea acesteia, edilul precizând că deschiderea şampaniei de către ONG-uri nu e bună atâta timp cât câinii rămân tot în stradă.

Atănăsoaei a declarat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale care ar urma "să facă lumină" în ceea ce priveşte decizia luată. Prefectul a precizat că aşteaptă să vadă dacă au fost declarate neconstituţionale elemente care ţin de fond sau ca procedură legislativă.

"Legea va trebui să treacă cât mai repede în continuare pentru că problema câinilor de pe stradă rămâne. Nu cred că deschiderea de şampanii, de care se ocupă ONG-urile, e bună. Dacă rămân câinii mai departe pe stradă nu cred că e motiv de şampanie. Sunt convins că legea va trece foarte repede din nou prin procedură parlamentară", a mai spus prefectul Capitalei.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că este neconstituţională Legea referitoare la câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia.

Judecătorii Curţii Constituţionale au admis, cu majoritate de voturi, sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, făcută în 25 noiembrie 2011 de 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite