Marşul Diversităţii s-a încheiat: Ne-am săturat să fim bătuţi şi scuipaţi pe stradă. Vrem o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 16.00, în cadrul evenimentului Bucharest Pride a avut loc Marşul Diversităţii, acţiune care an de an dă naştere la numeroase controverse. De asemenea, reprezentanţii Noua Dreaptă au organizat tot astăzi Marşul Normalităţii, în timp ce 27 de asociaţii au trimis o scrisoare la Primăria Capitalei în care se declară nemulţumiţi de faptul că Bucureştiul este asociat cu Marşul Diversităţii.

UPDATE La Marşul Diversităţii din acest an au venit sute de oameni, iar acţiunea a pornit din apropierea Arcului de Triumf din Capitală. La eveniment au luat parte oameni de toate vârstele care fie au venit din solidaritate cu minorităţile sexuale, fie se află în această categorie. 

Unul dintre participanţi a declarat că a decis să participe la acţiunea de astăzi pentru că s-a săturat de presiunea care este pusă pe el zi de zi. ''Ne-am săturat să fim bătuţi şi scuipaţi pe stradă. Nu pot să ies din casă îmbrăcat cum vreau pentru că sigur se ia cineva de mine. Noi toţi ne dorim o viaţă normală, fără discriminare, să fim în siguranţă', a povestit un bărbat prezent la marş.

'Pe durata întregului marş, o maşină a tras o remorcă pe care mai mulţi tineri au dansat şi au cântat continuu, îndemnându-i pe participanţi să cântă, să se distreze şi să îi facă pe toţi cei care nu fac parte din categoria minorităţilor sexuale că şi "homosexuali sunt oameni cât se poate de normali".

Pe la jumătatea traseului, Marşul Diversităţii a fost tulburat de pictări mari de ploaie, dar după câteva minute ploaia s-a oprit, iar participanţii au ajuns la sfârşitul traseului, în apropiere de Piaţa Victoriei. La sfârşitul evenimentului, atât ambasadorul Olandei cât şi cel al Suediei au luat cuvântul, spunând că vor susţine şi anul viitor această acşiune.

An de an, în Capitală se organizează GayFest, un eveniment dedicat minorităţilor  sexuale. Anul acesta, numele festivalului s-a transformat din GayFest în Bucharest Pride, lucru care i-a nemulţit profund pe reprezentanţii a 27 de asociaţii. Redăm mai jos scrisoarea integrală:

“Stimate domnule Primar General, Asistăm cu surprindere şi tristeţe la uzurparea, de către agenţii de lobby ai „minorităţilor sexuale”, a numelui capitalei Românei, Bucureşti. Faţă de anii trecuţi, când cei în cauză îşi organizau manifestările sub denumirea onestă de „Gay Fest” (adică festivalul homosexualilor), anul acesta vom avea un „Bucharest Pride”! Adică, în opinia organizatorilor, un soi de festival al mândriei bucureştene! Ca locuitori ai Bucureştiului şi cetăţeni ai României, vă asigurăm că nu ne simţim deloc mândri de o astfel de asociere. Desigur, nu avem nimic împotriva exercitării dreptului la viaţă privată al nimănui; nu găsim însă nimic „privat” în a implica numele celui mai mare oraş al ţării într-un astfel de eveniment. Ne permitem să vă reamintim că pe stema municipiului Bucureşti figurează icoana unui sfânt al Bisericii Ortodoxe - Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, care este şi patronul spiritual al acestui oraş. Cum poate fi asociat acesta cu un marş al lipsei de ruşine? Sau cu declamarea de poveşti cu „familii” în care există „doi taţi” şi „două mame”? Sunt două evenimente care vor avea loc în spaţiul public, în timpul Bucharest Pride. Cunoaşteţi pe cineva născut din doi bărbaţi sau din două femei? Noi nu! Românii, ca oricare alt popor din Europa sau din lume, nu sunt definiţi prin comportamentul lor sexual, ci prin setul de valori la care aderă. Ceea ce se promovează prin manifestări de tipul „Bucharest Pride” este incompatibil nu doar cu valorile creştinismului majoritar în România, ci şi cu ale bunului simţ minimal – însuşire ce lipseşte cu desăvâşire agenţilor de lobby homosexual. De aceea, în numele tuturor cetăţenilor creştini, vă adresăm îndemnul de a vă delimita public de această asociere. Luaţi, vă rugăm, domnule Primar General, o poziţie clară împotriva încercării „minorităţilor sexuale” de a induce în rândul cetăţenilor majoritari ideea că „Bucharest Pride” este o manifestare a tuturor bucureştenilor. “

Pe de altă parte, Florin Buhuceanu, directorul Accept, spune că numele GayFest era oarecum limitativ, iar din comunitate care ia parte an de an la acest eveniment fac parte şi persoane heterosexuale. „Uşor-uşor o să devină şi o sărbătoare a oraşului, fiind un mod de exprimare a solidarităţii cu cei care nu au încă o voce. Cu cei cărora le e teamă de cine sunt“, a explicat Buhuceanu.

Cei care vor participa la Marşul Diversităţii se vor aduna, la ora 16.00, pe Şoseaua Kiseleff, în zona Arcului de Triumf, iar de la ora 16.50 vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite