Astăzi a început vaccinarea anti-tuberculoză a copiilor din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru imunizarea nou-născuţilor,  începând de astăzi, mamele se pot adresa centrelor din maternităţile  “Panait Sârbu”, „Caritas”, „Filantropia”, „Pantelimon” şi  „Bucur”.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte 5 centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie –iunie a.c. Pentru imunizarea nou-născuţilor,  începând de astăzi, mamele se pot adresa centrelor din maternităţile  “Panait Sârbu”, „Caritas”, „Filantropia”, „Pantelimon” şi  „Bucur”.

Mamele trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP şi trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinări realizate.

“De astăzi am reînceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin anti-tuberculoză, toate cele 1 milion de doze achiziţionate prin UNICEF fiind repartizate. În Bucureşti vaccinarea BCG se va face în centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar în ţară recuperarea la vaccinare a nou-născuţilor se va face fie în centre de vaccinare organizate în maternităţi, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a vizitat centrul din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti în care se realizează, începând de astăzi, recuperarea la vaccinare anti-tuberculoză a nou-năcuţilor.

În prezent există un număr de aproximativ 60 000 de nou-născuţi care trebuie vaccinaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite