Astăzi începe Festivalul şi Concursul Internaţional “George Enescu”. Peste 16.000 de turişti sunt aşteptaţi la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 160 de concerte, spectacole şi alte evenimente artistice vor  avea loc în cadrul celebrului Festival, ajuns la ediţia a XX-a. Anul acesta, în cadrul manifestărilor artistice, vor evolua 54 de artişti vocali, 44 de instrumentşti, 39 de dirijori. Majoritatea participanţilor fiind invitaţi din străinătate.

La ediţia de anul acesta a Festivalului "George Enescu" participă Israel Philharmonic Orchestra, cea mai mare orchestră prezentă vreodată la eveniment, ce numără 125 de persoane, dar şi Filarmonica din Viena. Mai mult, vor participa şi 18 ansambluri şi orchestra simfonice, 15 orchestre de cameră şi 23 de formaţii cameral, şase coruri şi trei corpuri de balet.

Mai bine de 20 de chartere internaţionale şi peste 1.500 de zboruri pe curse regulate îi vor aduce pe invitaţi la festival. O parte dintre invitaţi şi-au făcut cunoscute pretenţiile. Daniel Barenboïm a cerut să fie cazat într-un apartament la hotel unde să poată fuma trabuc, în timp ce, cântăreaţa Yasmin Levy, care a născut în urmă cu trei luni, a solicitat o limuzină cu scaun pentru copil.

Statisticile arată că Festivalul Enescu va atrage peste 16.000 de turişti dion străinătate care vor veni în Capitală şi în restul oraşelor din ţară pentru concertele ce vor avea loc în cadrul evenimentului internaţional.

Veşti proaste pentru cei care vor să participe la concerte. Biletele la peste 40 de evenimente din cadrul festivalului au fost vândute, pentru 30 dintre ele chiar înainte de punerea în vânzare a biletelor individuale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite