Coordonatorul ASPA vrea să dea în judecată Parchetul General pentru prejudicii de imagine aduse instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Băncescu, coordonatorul ASPA, consideră că procurorii au prejudiciat imaginea instituţiei la care lucrează. FOTO Dorin Costanda
Răzvan Băncescu, coordonatorul ASPA, consideră că procurorii au prejudiciat imaginea instituţiei la care lucrează. FOTO Dorin Costanda

Reprezentantul ASPA Răzvan Băncescu a anunţat, luni, la ieşirea de la Parchetul General, că intenţionează să îi dea în judecată pe anchetatorii în cazul morţii lui Ionuţ Anghel pentru grave prejudicii de imagine aduse atât ASPA, cât şi instituţiei primarului general.

Răzvan Băncescu a declarat că s-a prezentat la Parchet din proprie iniţiativă, pentru a recupera mai multe documente ridicate de anchetatori, în urma unui control ce a avut loc joi la adăpostul din Mihăileşti, în condiţiile în care, în lipsa acestor acte, activitatea Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) este blocată.

Băncescu a explicat că, din punctul său de vedere, ASPA nu are nicio legătură cu moartea lui Ionuţ, în condiţiile în care tragedia s-a produs pe un teren privat.

În acest context, reprezentantul ASPA a menţionat că au fost aduse grave prejudicii de imagine, în special din partea reprezentanţilor Parchetului general, atât ASPA, cât şi Primăriei Capitalei, şi a spus că urmează ca autorităţile care s-au ocupat de anchetă să fie chemate în judecată pe cale civilă.

Acesta a declarat că au existat inclusiv ameninţări din partea procurorului de caz, care a lăsat să se înţeleagă că, dacă nu colaborează cu o fundaţie în cazul morţii unui câine, o funcţionară ASPA ar putea fi reţinută pentru 24 de ore.

„A murit un câine, iar reprezentanţii unui ONG au venit să ridice cadavrul. Pentru că doamna de acolo nu putea să predea cadavrul unui ONG, procurorul de caz i-a spus acesteia că ar putea să o ridice şi să îi dea drumul a doua zi la aceeaşi oră“, a spus Băncescu.

Băncescu a mai adăugat că, după ce a recuperat actele de la Parchet, veterinarii se vor putea reapuca de sterilizarea animalelor din adăpostul Mihăileşti.

În acelaşi timp, au loc lucrări la adăpostul de câini de la Mihăileşti pentru suplimentarea capacităţii acestuia cu încă 500 de locuri, a mai spus coordonatorul de proiect al ASPA.

Referitor la faptul că, luni, în zona în care a fost găsit trupul neînsufleţit al lui Ionuţ Anghel, a fost găsit cadavrul unui câine de luptă, Băncescu a fost de părere că ar putea fi vorba despre o înscenare pusă la cale de ONG pentru a lăsa impresia că Ionuţ nu a fost ucis de maidanezi, în condiţiile în care câinii comunitari reprezintă o sursă de bani pentru aceste organizaţii.

În acest sens, Băncescu a explicat că muşcătura unui astfel de animal ar fi provocat copilului multiple fracturi, lucru care nu se regăseşte şi în raportul medico-legal.

În plus reprezentantul ASPA a mai menţionat că imediat după incident hingherii au luat la pas terenul pe care s-a produs tragedia şi nu s-a găsit la momentul respectiv niciun câine de luptă mort în zona respectivă.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au ridicat, vineri, în urma unui control, fişele medicale ale câinilor aflaţi în adăpostul de la Mihăileşti, adopţiile din acest centru fiind suspendate, după ce în cursul zilei de joi, procurorii împreună cu reprezentanţii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au făcut un control la adăpostul de câini de la Mihăileşti.

Procurorii Parchetului general fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite