ASPA a inaugurat „orfelinatul“ pentru câini. Câte animale au fost abandonate de stăpâni în baza canină a Primăriei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul orfelinat de câini din Capitală a fost inaugurat luna trecută, iar până în acest moment în jur de 150 de animale au fost abandonate de stăpân în adăpostul pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Totodată, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat că hingherii strâng în continuare maidanezi, precizând că îi încureajză pe bucureşteni să sune la ASPA pentru orice reclamaţie.

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat, pentru Adevărul, că luna trecută a fost inaugurat în baza canină de la Pallady un orfeliant destinat câinilor cu stăpân. Concret, bucureştenii care nu mai pot să aibă grijă de un câine îl pot lăsa în grija municipalităţii. În cazul în care animalul abandonat de stăpân nu este adoptat în termen de 14 zile, acesta urmează să fie eutanasiat.

„La început, oamenii aduceau un câine, maxim doi pe zi, dar acum au ajuns să vină câte şase, şapte zilnic. Oamenii care nu-şi mai doresc un câine îl pot aduce în adăpost. Aici măcar are o caserolă cu apă şi una cu mâncare. Luna trecută au fost aduşi 100-150 de câini“, a explicat Băncescu.

Hingherii strâng în continuare maidanezi

După scandalul izbucnit din pricina suspendării normelor legii ce permite eutansiera maidanezilor neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile din adăposturile municipalităţii, coordonatorul ASPA a spus că în acest moment programul care vizează gestionarea maidanezilor din Capitală continuă.

„Noi strângem în continuare câini. Am găsit nişte portiţe legislative. Săptămâna trecută am avut 15 plângeri că am strânge maidanezii ilegal. Rolul meu e să duc la capăt proiectul început. Chiar îi încurajez pe oameni să sune la numărul 021 9844 pentru reclamaţii“, a precizat Răzvan Băncescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite