ASPA, despre motivarea suspendării normelelor legii ce permite eutanasierea câinilor: E clar că Vier Pfoten a vrut să blocheze aplicarea legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat, după publicarea motivării suspendării normelor de aplicare a legii ce permite eutansierea maidanezilor, că Vier Pfoten a vrut să blocheze aplicarea legii. Pe de altă parte, Băncescu spune că exisă anumite contradicţii între norme şi lege, însă nu cu privire la eutanasie şi la capturare.

Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a publicat motivarea în ceea ce priveşte suspendarea normelor de aplicare a legii care permite eutansierea maidanezilor sănătoşi neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile. Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, susţine că în motivare sunt cuprinse „capitole luate direct de la reclamant, respectiv Vier Pfoten“.

„Există câteva lucruri contradictorii. Spre exemplu, în lege se spune că adopţia şi revendicarea animalului sunt gratuite. În norme, revendicare este contra cost pentru că nu trebuie ca un serviciu public să ridice gratuit animale care au stăpâni iresponsabili. În schimb, capturarea maidanezilor şi eutansierea nu au probleme. Nu înţeleg de ce au fost suspendate în întregime normele“, a precizat Băncescu, adăugând că Vier Pfoten a vrut să blocheze aplicarea legii.

În replică, reprezentanţii Vier Pfoten spun că ei au contestat doar câteva puncte din norme, iar judecătorii au fost cei care au suspendat integral normele legii, după cum a declarat Anca Tomescu, coordonator de proiecte Vier Pfoten. 

ASPA: Programul continuă

Prezent în studioul Adevărul Live, Răzvan Băncescu a declarat că până în acest moment au fost eutanasiaţi peste 10.000 de maidanezi, deşi de pe străzile Capitalei au fost ridicaţi de hingherii de la Primăria Muncipiului Bucureşti peste 25.000 de câini fără stăpân. Totodată, coordonatorul ASPA a precizat că hingherii lucrează la foc continuu pentru a reuşi să ducă la sfârşit planul de 18 luni gândit de municipalitate pentru curăţarea străzilor de câinii fără stăpân.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite