ASPA: 2.000 de maidanezi au fost eutanasiaţi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2.000 de maidanezi au fost eutanasiaţi în adăposturile primăriei FOTO Arhivă
2.000 de maidanezi au fost eutanasiaţi în adăposturile primăriei FOTO Arhivă

Două mii de câini fără stăpân au fost eutanasiaţi, din 17 februarie, în Bucureşti, în timp ce alţi circa 2.000 de maidanezi se află în adăposturile municipalităţii.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au declarat că începând din septembrie 2013, de pe străzile Capitalei au fost adunaţi peste 10.000 de câini fără stăpân, dintre care peste 6.000 au fost adoptaţi de persoane fizice şi ONG-uri, scrie Mediafax.

ASPA a mai precizat că lucrează cu 15 echipe pentru capturarea animalelor şi primeşte, în medie, 800 de sesizări pe lună, toţi câinii reclamaţi fiind ridicaţi.
În prezent, în cele trei adăposturi pe care le deţine Primăria Capitalei se află în jur de 2.000 de câini. 

Microciparea şi sterilizarea, obligatorii

De asemenea, începând de sâmbătă, 15 martie, toţi deţinătorii de câini din România sunt obligaţi să îşi înregistreze şi să îşi identifice animalele până la 1 ianuarie 2015. Tot până la începutul anului viitor, toţi românii care au câini de rasă comună sunt obligaţi să îi sterilizeze, în caz contrar putând să fie sancţionaţi cu maxim 10.000 de lei.

Identificarea şi înregistrarea animalelor se va face prin microcipare, adică fiecărui animal îi va fi introdus sub piele un microcip cu o serie unică care va putea fi citită cu ajutorul unui aparat de către poliţiştii care vor face verificări.

Microciparea animalelor se va face în cabinetele veterinare autorizate şi imediat ce câinelui îi va fi introdus microcipul sub piele, seria unică pe care o conţine acesta va fi trecută în carnetul de sănătate al animalului. Stăpânul câinelui va fi obligat să aibă de fiecare dată când iese afară cu animalul carnetul de sănătate la el. În caz contrar, poliţiştii care se vor ocupa de verificări îi vor putea amenda pe stăpâni.

Pe aceeaşi temă:

Începând de sâmbătă, toţi românii sunt obligaţi să îşi înregistreze câinii. „Cei de rasă comună trebuie să fie castraţi“

Peste 1.000 de maidanezi din adăposturile Primăriei, eutanasiaţi în trei săptămâni. Bucureştenii se înghesuie să-i adopte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite