Asistenta de la Maternitatea Giuleşti cere să fie judecată în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General reiau azi audierile în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia cinci bebeluşi au murit. Mai multe persoane sunt aşteptate la Parchet, ca să ofere informaţii despre tragedie.

Angajaţi ai spitalului, dar şi persoane cu funcţii de conducere vor ajunge astăzi la Parchet. Procurorii vor să afle cine mai poate fi pus sub învinuire. Deja a fost arestată asistenta care este acuzată de ucidere din culpă, iar săptămâna trecută procurorii au cerut mandat de arestare preventivă şi pentru şeful serviciului tehnic, Dima Vasile, care este acuzat de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Asistenta Florentina Cîrstea, care este acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală în cazul tragediei de la Giuleşti, cere să fie judecată în stare de libertate. Femeia a atacat decizia de arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti. Procesul se va judeca chiar astăzi. 

Asistenta a recunoscut neglijenţa de care a dat dovadă, dar ea susţine că nu e un pericol public. Judecătorii de la Judecatoria Sectorului 1 au apreciat că infracţiunile de care e acuzată nu duc la arestare,  însă asistenta a avut atitudine oscilantă, care în libertate ar putea să pună în pericol ancheta. Mai precis,  în prima declaraţie aceasta ar fi minţit, susţinând că a simţit miros de ars şi ar fi plecat după medic să ceară ajutor, lucru care ulterior l-a negat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite