ASE plăteşte 3,8 milioane de euro pentru o clădire istorică din Piaţa Romană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea a fost cumpărată cu 3,8 milioane de euro
Clădirea a fost cumpărată cu 3,8 milioane de euro

Academia de Studii Economice a cumpărat, de la un investitor spaniol aflat în insolvenţă, o clădire istorică din Piaţa Romană pentru a-şi extinde sediul. Tranzacţia este una foarte importantă deoarece clădirea este în paragină de foarte mult timp, iar propietarul nu putea să o renova, fiind în insolvenţă.

Clădirea din Piaţa Romană nr. 7, cunoscută drept Casa Nanu, a fost scoasă la vânzare deoarece propietarul, firma spaniolă Proconces Ro, a intrat în insolvenţă anul trecut. Astfel, ASE-ul a profitat de această ocazie şi a cumpărat imobilul istoric pentru a-şi duce la bun sfârşit un plan mai vechi, cel de a închide semicercul de pe latura respectivă a rondului cu clădiri ale instituţiei.

"De zece ani ne-am chinuit să cumpărăm această proprietate şi acum am reuşit. Vom merge la Ministerul Culturii să vedem ce statut are, dacă putem să o demolăm, pentru a construi un corp nou prin care să închidem semicercul acesta", a declarat Pavel Năstase, rectorul ASE.

Pentru acest imobil Instituţia de învăţământ va plăti 3,8 milioane de euro pentru cei aproximativ 1.000 de metri pătraţi din centrul Capitalei. La finalul anului 2011, preţul unui metru pătrat în acea zonă depăşeşte 5.000 de euro, potrivit Ziarul Financiar.

Instrituţia de învăţământ superior a contractat un credit de 3,8 milioane de euro de la UniCredit Ţiriac Bank pentru a putea plăti contravaloarea imobilului istoric.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite