Arhitectul Crişan Atanasiu, despre blogul său de pe adevarul.ro: „De mult timp era necesar un brainstorming organizat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crişan Atanasiu, vicepreşedinte OAR, Filiala Teritorială Bucureşti
Crişan Atanasiu, vicepreşedinte OAR, Filiala Teritorială Bucureşti

Arhitectul Crişan Atanasiu, vicepreşedinte Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), filiala Bucureşti, a decis să se alăture proiectului nostru şi să-şi deschidă un blog pe adevarul.ro care ar putea aduce câteva principii de apreciere şi de judecare a peisajului urbanistic al Capitalei.

Deşi nu a fost atras niciodată de ideea de a avea un blog, arhitectul consideră salutară iniţiativa Adevărul şi speră ca platforma de bloguri să devină “tribuna unor oameni (prieteni?) care gândesc „aproximativ” la fel.”

"Adevărul": V-aţi gândit vreodată să vă faceţi blog? Cum vi se pare inţiativa de pe noul site adevarul.ro?

Nu, nu m-am gândit până acum să-mi fac un blog, iar iniţiativa „Adevărul“ este minunată. De mult timp era necesar un „brain-storming” organizat şi, de ce nu, o nouă viziune asupra presei.

Ce teme abordaţi pe blogul dumneavoastră de pe adevarul.ro? 

Orice temă mă inspiră. Desigur că mi se potrivesc mai bine : arhitectură, cultural, social. Dar interacţiunea contemporană între oameni, domenii, continente, fac să dispară graniţele dintre teme.

Ce vă inspiră să scrieţi pentru publicul larg?

Ce văd cu ochii, aud cu urechile şi ce vorbim dimineaţa la cafea. Nu vreau să fac pe deşteptul, chiar cred că am, uneori, percepţii şi conexiuni pe care aş vrea să le împărtăşesc.

Cum vă împăcaţi cu tehnologia de astăzi? Aţi dori să interacţionaţi cu cititorii dumneavoastră pe platforma online? 

N-am încotro, deci învăţ mereu. Pe de altă parte, civilizaţia nu înseamnă numai tehnologie, ce e mai nou nu e întotdeauna mai bun decât ce e consacrat, progresul n-a adus totdeauna fericire şi evoluţie... Trebuie să mă mai gândesc. Nu-mi place gălăgia. Deocamdată sunt mulţumit de sistemul de reacţii folosit în site. Nu cred că vreau să petrec şi mai mult timp în faţa computerului.

Ce aşteptări aveţi de la blogul acesta? 

Să fie o tribună. Tribuna unor oameni (prieteni?) care gândesc „aproximativ” la fel. E omenesc să doreşti să faci parte dintr-un grup. Când ai idei şi opinii e omenesc să formezi un grup. Fără să fii neapărat lider.

Credeţi că puteţi aduce o perspectivă diferită asupra arhitecturii din capitală prin blogul dumneavoastră de pe adevarul.ro? 

Nu. Dar pot încerca să alimentez un curent de opinie în favoarea unor principii de arhitectură şi de apreciere, de judecare a arhitecturii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite