Arhitectul Şerban Sturdza, către Gabriela Firea: Nu ştiu dacă aveţi zone protejate în Voluntari, dar în Bucureşti există. E un delict să te atingi de ele fără autorizaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Şerban Sturdza, reclamă, pe pagina sa de Facebook, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, construirea ilegală a unui patinoar în Parcul Romniceanu din Bucureşti. Sturdza a publicat şi copia unei sesizări depuse la Poliţia Capitalei în legătură cu lucrările respective.

În mesajul publicat pe Facebook, Şerban Sturdza acuză desăşurarea unor lucrări ilegale de construire a unui patinoar în Parcul Romniceanu din Sectorul 5 al Capitalei, aflat într-o zona protejată.

„Distinsă Doamnă Primar General al Capitalei,

Încep prin a vă ura Crăciun fericit dumneavoastră, celor dragi şi colaboratorilor apropiaţi. Cum e la dumneavoastră în Voluntari, ninge? Că în oraşul nostru, în Bucureşti, e soare şi vreme bună.

Probabil că vă întrebaţi ce l-a apucat pe preşedintele OAR Bucureşti de nu stă liniştit de Crăciun. În cazul în care mă bănuiţi de islamism sau ateism, vă înşelaţi năprasnic! Vedeţi domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureştilor, ar trebui să ştiţi că nu toţi bucureştenii au sărbători fericite.

Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni şi, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii. Fără nici o autorizaţie afişată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Şi fără consultarea obligatorie a cetăţenilor şi fără acordul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale şi un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de preşedinte al OAR Bucureşti, să merg în prima zi de Crăciun şi să depun o plângere la Poliţia Capitalei.

Nu ştiu dacă aveţi zone protejate în Voluntari. Dar în Bucureşti, vă anunţ că ele există. Şi chiar sunt protejate. Şi este un delict să te atingi de ele fără toate autorizaţiile. În caz că starea vă permite, v-aş rămâne recunoscător dacă aţi face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători.

Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moş Crăciun, vă rog să luaţi act de sesizarea mea făcută la poliţie şi aştept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziţie, să faceţi ceva. Dacă puteţi. Cât nu e prea târziu. A, şi să nu uit. OAR Bucureşti aşteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns.“

Citeşte şi:

Şeful Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, către Firea: Acum, că vine vacanţa de iarnă, sperăm să vă faceţi timp şi pentru problemele de urbanism ale Capitalei

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, Şerban Sturdza, i-a trimis primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, o scrisoare - a douăzeci şi una adresă din partea Ordinului Arhitecţilor - în care îi cere „acum, că vine vacanţa de iarnă“, să îşi facă timp şi pentru problemele de arhitectură şi urbanism ale Capitalei, aşa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite