Arhitecţii neinspiraţi au stricat farmecul Bucureştiului cu pergole portocalii, blocuri verzi şi bănci mov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştiul se colorează uşor-uşor în fiecare zi FOTO Click
Bucureştiul se colorează uşor-uşor în fiecare zi FOTO Click

În ultimii ani, Bucureştiului s-a transformat într-un spaţiu pe care arhitecţii par să-l redecoreze după bunul plac, ştirbind o parte esenţială din farmecul pe care îl păstra Micul Paris. Pergolele colorate puternic, băncile multicolore şi blocurile reabilitate termic transformă oraşul într-unul învăluit într-un aer ieftin, după cum susţine arhitectul Crişan Atanasiu.

Blocurile reabilitate termic capătă, după finalizarea lucrărilor, unele culori despre care arhitectul Crişan Atansiu susţine că nu fac altceva decât să tranforme blocul într-o construcţie urâtă, ce capătă un aer ieftin. „Unele blocuri sunt frumoase, au culori naturale, de pământ. Altele arată foarte rău. Culorile alea aprinse, puternice, sunt luate direct din tub. Nu punem galben sau verde pe blocuri, punem culori amestecate“, precizează arhitectul Atansiu, pentru „Adevărul“.

„La cutremur, termopanele sunt pe asfalt“

O altă problemă a blocurilor reabilitate termic sunt geamurile care au rame albe. „Asta este cea mai mare problemă: ramele albe ale geamurilor. Aşa sunt de sus până jos. Ies în evidenţă, sunt agresive şi fac blocul să semene cu un spital“, mai spune arhitectul Atanasiu.

blocuri colorate

Închiderea balcoanelor este o problemă şi pentru că apartamentele nu se mai aerisesc corespunzător, dar şi pentru că ramele termopanelor sunt fixate într-un strat de spumă despre care Atanasiu susţine că este foarte nesigur. „La cutremur, termopanele sunt pe asfalt. Este periculos să ai balconul închis aşa pentru că geamurile fixate în spuma aia sunt nesigure“, mai spune arhitectul.

image

Pergole şi bănci colorate

pergole

Arhitecţii susţin că pergolele colorate ştirbesc frumuseţea bulevardului FOTO Eduard Enea

În multe părculeţe şi pe multe străzi din Bucureşti au apărut pergole colorate sau bănci care îţi atrag atenţia de depărtare. Culorile puternice care „înfrumuseţează“ mobilierul urban nu fac altceva decât să dea oraşului un aer ieftin, spune arhitectul Atanasiu: „Este un fel de paradă a primarilor care vor să arate că au făcut ceva“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite