Arhitecţii cer un sector separat pentru centrul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea arhitecţilor bucureşteni prevede ca un nou sector să fie trasat  pentru centrul Bucureştiului. primarul Capitalei şi-a exprimat dezacordul cu privire la această propunere.

Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Bucureştiului a precizat că acest lucru a fost concluzionat după auditul privind dezvoltarea urbană a Capitalei aceasta este una dintre concluziile Auditul Dezvoltării Urbane în Bucureşti 1990-2010.

"Pentru că centrul funcţionează diferit, are alte necesităţi, altă structură urbană, iar sectoarele sunt prea mari. Şi cea mai simplă variantă ar fi un sector central. Există două posibilităţi: ori un sector cu administraţie propire, şi atunci este nevoie de o lege, ori pot fi luate măsuri de organizare, fără a fi un sector separat", a precizat Pătraşcu, conform Mediafax.

Primarul Sorin Oprescu s-a declarat împotriva acestei idei şi a spus că după o astfel de propunere ar putea urma altele la fel. " Este o propunere a auditului pe care trebuie să o gândim foarte bine, pentru că după aceea o să mai avem o propunere cu sectorul 8, după aia una cu sectorul 9 şi o să mergem în felul ăsta încât o să ajungem să trecem de Ploieşti", a spus primarul Sorin Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite