Arestat pentru că a pretins patru hectare de pădure ca mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul şefului Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Bucureşti, Florian Băncilă, a fost arestat pentru că a pretins patru hectare de pădure pentru a interveni în vederea unei puneri în posesie.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Băncilă, pentru 29 de zile, relatează Mediafax.

"În perioada 2011 - 4 iulie 2012, inculpatul Băncilă Florian a pretins pentru sine, de la un denunţător, aproximativ 6 hectare de pădure, suprafaţă redusă ulterior la 4 hectare, amplasate pe raza comunei Găneasa, judeţul Ilfov, pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Prefecturii Judeţului Ilfov şi Primăriei Comunei Găneasa, judeţul Ilfov cu atribuţii în întocmirea actelor de punere în posesie şi pentru a-i determina pe aceştia să pună în executare o hotărâre judecătorească rămasă definitivă", a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care îl reţinuse pe acuzat pentru 24 de ore şi ceruse arestarea.

Potrivit procurorilor, în baza respectivei hotărâri judecătoreşti, denunţătorul şi alţi membri ai familiei sale au obţinut recunoaşterea dreptului de proprietate asupra a aproximativ 80 de hectare teren forestier pe raza comunei Găneasa. Băncilă i-a comunicat însă denunţătorului că, fără această intervenţie, punerea în posesie ar putea fi îngreunată de către funcţionari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite