Administrarea Stadionului Arena Naţională va fi făcută de o firmă privată. Cât vor plăti bucureştenii pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arena Naţională va fi administrată de o firmă privată FOTO Rpressport
Arena Naţională va fi administrată de o firmă privată FOTO Rpressport

Primăria Capitalei intenţionează să externalizeze serviciile de exploatare, întreţinere curentă şi administrare a Stadionului Arena Naţională. Firma care va câştiga licitaţia va câştiga contractul de administrare a stadionului pe o durată de patru ani.

Serviciile de administrare a Stadionului Naţional vor fi externalizate, o arată site-urile de licitaţii unde anunţul a fost făcut pe 8 februarie. Astfel, potrivit caietului de sarcini al anunţului de atribuire, contractul se întinde pe 48 de luni şi va fi acordat unui singur agent economic care se va ocupa de serviciile tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională.

Valoarea estimata fără TVA a contractului este între 21.631.120 şi 34.544.911 de lei. Cu alte cuvinte, suma maximă pe care Primăria Capitalei este dispusă să o ofere pentru acest serviciu este de peste 42 de milioane de lei, deci circa 10,5 milioane de lei pe an.

Potrivit anunţului de licitaţie, evenimentele vor fi organizate în continuare de Primăria Capitalei, firma privată fiind responsabilă realizarea serviciilor de exploatare pentru sistemele, instalaţiile, echipamentele, din componenta complexului, serviciile de întreţinere curentă, mentenanţă preventivă şi corectivă pentru sistemele, instalaţiile şi echipamentele din componenta complexului, dar şi serviciile tehnice administrative conexe exploatării (gestiune utilităti, inventariere tehnică sisteme).

Arena Naţională, stadion de rang european

Arena Naţională, cunoscută printre localnici şi ca Stadionul Naţional, este un stadion de fotbal din Bucureşti, România, pe care se dispută meciurile echipei naţionale de fotbal, finala Cupei României şi meciul din Supercupa României. Cu o capacitate de 55.600 de spectatori, este cel mai mare stadion din ţară şi primul stadion de elită UEFA din România, succedat de Cluj Arena. Construcţia arenei al cărei proprietar este Primăria Municipiului Bucureşti a fost finalizată în 2011, având un cost total de aproximativ 234 mil. €.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite