Are cineva o poză cu un Porsche parcat civilizat în Bucureşti?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Porsche George Butunoiu

Biroul nostru e de zeci de ani într-un loc al Bucureştiului în care găsim întotdeauna locuri de parcare, în orice moment al zilei. Suntem tare norocoşi şi din această privinţă. Sunt străzi liniştite, oamenii se cunosc între ei, ne salutăm când ne întâlnim cu căţeii la plimbare.

De câteva săptămâni avem un nou vecin. Nu îl ştiu, doar maşina i-am văzut-o. Un Porsche mare, negru. În prima zi şi-a lăsat-o pe trecerea de pietoni. Avea locuri de parcare şi în stânga, şi în dreapta, însă lui i-a plăcut mai mult acolo. Mi-am zis că încă nu observase că la noi e uşor cu parcarea, chiar mă gândeam să-i las un bilet să-i spun asta.

Porsche George Butunoiu

Dar a doua zi la fel! Deşi, la fel, locuri cât cuprinde. Şi de atunci, în fiecare zi, îşi pune maşina pe trecerea de pietoni, în acelaşi loc. Chiar şi când e singur pe toată strada, şi pe Emile Zola...

I-am făcut o poză, gândindu-mă să o pun pe Facebook, poate că îi recunoaşte cineva maşina şi îi dă un telefon ca să-i spună că e ilegal să faci asta, dacă încă nu a aflat. Nu de alta, dar dacă îi ridică poliţia maşină într-o zi, să nu facă infarct, crezând că i-a furat-o cineva. Cât despre a fi necivilizat, probabil că nici nu ştie şi nici nu-l interesează.

Porsche George Butunoiu

În timp ce făceam poza mi-am adus aminte de Porsche-ul cu PRZ de pe Paris. La fel şi el: toţi parchează cum trebuie, doar el şi-o pune mereu de-a curmezişul, ca să blocheze o bandă de mers. Şi să arate ceva anume, desigur! Apoi m-am uitat puţin mai atent în jur. Şi în zece minute am mai pozat câteva Porsche-uri puse la fel, mergând doar pe două străzi. NICI MĂCAR UNUL parcat civilizat!

Porsche George Butunoiu

Dacă aţi văzut vreun Porsche parcat civilizat în Bucureşti, vă rog să-i faceţi o poză şi să ne-o trimiteţi, ca să infirmăm ipoteza pe care a lansat-o un bun prieten al meu, care chiar s-a gândit să facă un studiu asupra conducătorilor acestei mărci nemţeşti...

PS: cea mai sintetică şi mai plastică explicaţie a venit de la o cititoare: "În Bucureşti nu se parchează, se opreşte!"

Porsche George Butunoiu
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite