Aproximativ o sută de persoane au cerut demisia lui Ponta în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, joi seară, în Piaţa Universităţii, la fântână, pentru a protesta faţă de votul dat în Parlament în cazul cererii DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta şi a cere demisia acestuia.

Manifestanţii au adus cu ei steaguri şi pancarte cu texte precum: "Noi furăm, nu gândim. Parlamentul face ordine", "Parlament penal" şi "Păcat de sângele vărsat", şi au scandat: "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit", "Jos Ponta", "Ponta eşti o mizerie".

Prezent la eveniment Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", a declarat pentru MEDIAFAX "sunt trei chestiuni care derajează pe foartă multă de aici".

"Este vorba despre votul Parlamentului în cazul Ponta şi această atitudine care se generalizează prin netrimiterea în justiţie a parlamentarilor, este vorba despre declaraţia comună a primului ministru şi a ministrului Justiţiei de ameninţare către opoziţie că vor face plângere penală dacă nu-şi autorizează mitingurile şi, în al treilea rând, nemulţumirea generală faţă de Victor Ponta".

La rândul său, un alt protestatar, care a spus că a ajuns la protest după ce a citit despre eveniment pe Facebook, a declarat că vrea să îi ceară lui Ponta "ceva mai hotărât" să îşi dea demisia, deoarece, "chiar dacă a fost salvat de colegii săi, rămâne un prim ministru urmărit penal, lipsit de credibilitate".

Pe durata manifestaţiei, protestatarii au fost supravegheaţi de jandarmi, care au adus cu ei şi echipe de negociatori.

Victor Ponta a declarat că PSD va formula împotriva PDL-PNL o plângere penală către procurorul general, în cazul în care opoziţia va chema oameni în stradă pentru a manifesta faţă de actualul guvern.

Şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atenţia liderilor PNL, printr-o declaraţie transmisă prin intermediul Biroului de Presă PSD, că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

"Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră. (...) Atrag totodată atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală", spunea Cazanciuc în comunicatul de presă.

Partidul Naţional Liberal a solicitat, prin liderii săi, de mai multe ori, în ultimele zile, demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a faptului că acesta este urmărit penal de procurorii anticorupţie.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a fost dezbătut marţi, în şedinţa de plen a Camerei.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite