Apartamentele din blocurile luxoase, mai căutate decât vilele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele de locuinţe pentru clasa medie câştigă teren în Bucureşti. De altfel, aceasta este una dintre afacerile pe care pariază şi marii constructori. Cine are bani nu se mai mută în

Proiectele de locuinţe pentru clasa medie câştigă teren în Bucureşti. De altfel, aceasta este una dintre afacerile pe care pariază şi marii constructori. Cine are bani nu se mai mută în vilele de la marginea oraşului, ci preferă să locuiască într-un bloc nou, dotat cu garaj, piscină, cluburi de fitness şi parcare supraetajată. Cu preţuri care pornesc de la 1.000 euro/mp, cochetele apartamente sunt situate în oraş, dar şi în zonele din afara Capitalei.
Proiecte noi pentru zona de nord şi centrul Capitalei
După ce, în ultimii ani, bucureştenii cu bani au luat drumul periferiei în căutarea unui loc liniştit pentru construirea unei vile, situaţia s-a schimbat vizibil mai ales începând cu 2004. Apartamentele din blocurile noi au început să trezească interesul cumpărătorilor, ceea ce a determinat apariţia mai multor proiecte, fiecare cu specificul lui. Astăzi, complexurile rezidenţiale noi din Bucureşti se concentrează în zonele nordică, centrală, precum şi în afara oraşului - Băneasa, Otopeni, Snagov, Corbeanca şi Baloteşti. Anul acesta, compania Triumf Construct va intra pe piaţa rezidenţială bucureşteană cu un număr de 300 de apartamente. Unul dintre proiecte urmează să se dezvolte în zona de nord a oraşului, după cum ne-a declarat Leonard Buianu, directorul de vânzări al companiei. Alte două blocuri, cu un număr de 88 de apartamente, vor fi construite în centrul oraşului, în zona Pieţei Alba Iulia. Cea mai mică locuinţă are două camere şi se întinde pe o suprafaţă de 106 mp, iar cea mai spaţioasă (165 mp) are patru camere. În ciuda preţului de pornire - aproximativ 1.000 euro/mp, majoritatea celor care cumpără asemenea locuinţe nu accesează un credit ipotecar. "Dacă timpul va ţine cu noi, am putea începe şantierul chiar de luna viitoare", spune Buianu.
Cartier rezidenţial spre "Doi Cocoşi"
O altă zonă rezidenţială de lux a apărut pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în zona "Doi Cocoşi". Complexul, format din patru blocuri, este promovat de compania Regatta şi va avea 37 de apartamente cu trei camere, plus 13 apartamente cu patru camere. Primul nivel este deja gata. Cea mai ieftină locuinţă costă în jur de 93.000 euro, iar preţul maxim ajunge la 136.000 de euro.
Specialiştii aşteaptă intervenţia fondurilor de investiţii
"În ciuda apariţiei mai multor proiecte rezidenţiale, preţurile apartamentelor rămân destul de ridicate", ne-a declarat Emil Giurgiu, preşedintele Camerei de Comerţ Imobiliar din România (CCIR). Vina o poartă absenţa unei concurenţe reale în domeniul construcţiilor. "Aşteptăm intrarea pe piaţă a marilor fonduri de investiţii", conchide specialistul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite