FOTO Apărătorii Patriei, prima piaţă din Capitală cu sală de asomare a mieilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Apărătorii Patriei a fost deschisă în ziua de Sfântul Andrei. FOTO Dorin Costanda
Piaţa Apărătorii Patriei a fost deschisă în ziua de Sfântul Andrei. FOTO Dorin Costanda

Cea de-a cincea piaţă modernizată în sectorul 4 al Capitalei, Piaţa Apărătorii Patriei, a fost inaugurată vineri de primarul Cristian Popescu Piedone. Complexul agroalimentar este dotat cu o sală specială pentru asomarea animalelor, fiind astfel singurul loc din Bucureşti unde se pot comercializa animale vii. De asemenea, în noua piaţă va exista şi o gură de metrou special amenajată.

Investiţia pentru noua piaţă de la Apărătorii Patriei, situată la câţiva metri de staţia de metrou cu acelşi nume, a ajuns la aproximativ 8,7 milioane de lei, bani din fondurile Administraţiei Pieţelor Sector 4. Aproape 200 de bucureşteni s-au înghesuit vineri la deschiderea noii pieţe din sudul Capitalei.

“Noua piaţă e darul nostru de Sărbători pentru locuitorii cartierului Apărătorii Patriei, dar şi pentru toţi bucureştenii care îşi vor face cumpărăturile aici. Sunt cu atât mai bucuros cu cât, după finalizarea lucrărilor şi redarea pieţei Apărătorii Patriei cetăţenilor, cel mai târziu în ianuarie 2013 vom inaugura şi noul centru comercial agroalimentar Progresul”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4.

Ridicată din temelii pe amplasamentul vechii pieţe, clădirea are o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi. În piaţă sunt amplasate 190 de tarabe pentru fructe şi legume şi amenajate 31 de spaţii comerciale.

Apărătorii Patriei este singura piaţă din Capiatală în care se pot comercializa miei vii. Abatorul special amenajat are o suprafaţă totală de 280 de metri pătraţi şi este dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standarde UE. Animalele vii vor fi ţinute în cele 24 de ţarcuri, cu o suprafaţă totală de 420 de metri pătraţi, amplasate în imediata apropiere a abatorului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite