Apa din Bucureşti va fi mai scumpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apa potabilă şi canalizarea din Capitală se vor scumpi cu peste 9%, chiar din această lună, după ce Apa Nova, concesionarul serviciului public, a decis majorarea tarifelor ca urmare a „evoluţiei macro-economice”. Operatorul reţelei susţine că nu a mai făcut nicio scumpire în ultimii 5 ani.

„Apa Nova Bucureşti actualizează tariful pentru apă potabilă şi tariful pentru canalizare la mai mult de 5 ani de la ultima Ajustare Tarifară Ordinară (martie 2013), ca urmare a evoluţiei crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflaţie, devalorizarea monedei naţionale, creşterea salariului minim pe economie etc”, a transmis compania.

Astfel, pentru o mie de litri de apă potabilă, tariful se actualizează cu 0,30 lei + TVA, o scumpire de 9,06%. Preţul pentru un metru cub de apă va creşte, aşadar, de la 3,31 lei + TVA, în prezent, la 3,61 lei + TVA.

De asemenea, pentru un metru cub de apă uzată deversată în reţeaua publică de canalizare, tariful se actualizează cu 0,16 lei + TVA, o scumpire de 9,19%. Preţul va creşte, drept urmare, de la 1,74 lei + TVA la 1,9 lei + TVA.

Apa Nova precizează că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a aprobat ajustarea pentru preţurile şi tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Bucureşti printr-o decizie din data de 26 iunie.

Noile tarife la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare au intrat în vigoare începând cu 1 iulie 2018. Conform oficialilor Apa Nova, chiar şi după această actualizare, tarifele din Bucureşti rămân printre cele mai mici din România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite