Antreprenorul care a modernizat magazinul Cocor îi cere insolvenţa pentru datorii de 120.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Mitre Building Construction, care a fost antreprenor general al lucrărilor de modernizare, extindere şi consolidare a magazinului Cocor, a cerut luni la Tribunalul Bucureşti insolvenţa societăţii Cocor SA, pretinzând facturi neplătite de aproape 120.000 de lei.

Reprezentanţii Cocor susţin într-un comunicat transmis luni bursei că solicitarea constructorului este abuzivă pentru că acesta a primit, în contul lucrărilor, suma de 4,5 milioane de euro, iar valoarea pretinsă reprezintă mai puţin de 1% din totalul sumei deja achitate.

Totodată, Cocor îi impută constructorului că lucrările prestate nu sunt de calitate şi că au "deficienţe multiple, care afectează grav desfăşurarea activităţii şi imaginea firmei".

În plus, spun reprezentanţii Cocor, firma Mitre era obligată prin contract să pună în funcţione o instalaţie de climatizare, iar nerespectarea acestei prevederi a condus la pierderi de 40.000 de euro.

"Faţă de lucrările defectuos realizate şi imputabile creditoarei, pe care le estimăm la circa 400.000 de lei, ne aflăm de fapt în situaţia în care SC Cocor SA are o creanţă împotriva societăţii creditoare SC Mitre Building Construction SRL, şi nu invers", se arată în comunicatul transmis bursei.

Acţionarii Cocor Bucureşti, firma care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Capitală, au aprobat la finele anului trecut restructurarea pe termen scurt a unui credit ipotecar de 19 milioane euro, contractat în 2009 de la BCR pentru renovarea magazinului.

Investiţia pentru renovarea centrului comercial s-a ridicat la circa 24 milioane euro şi a fost finanţată de BCR cu19 milioane euro.

Firma a înregistrat anul trecut venituri sub previziuni, deoarece nu găsit chiriaşi pentru tot spaţiul magazinului Cocor. Magazinul Cocor, poziţionat în centrul Capitalei, a fost redeschis în luna octombrie 2010, după doi ani de lucrări de renovare.

Centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 10.000 metri pătraţi. Potrivit celor mai recente raportări, fondul de investiţii Broadhurst are 13,32% din titluri, SIF Transilvania deţine 10,24% din acţiuni, iar SIF Muntenia are 10%. În acţionariat se mai regăsesc Daniel Stoica (14,66%) şi Liviu Ursan (14,83%).

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite