Antrenament general la Arcul de Triumf pentru Parada militară, astăzi, de la ora 10.00

Antrenament general la Arcul de Triumf pentru Parada militară, astăzi, de la ora 10.00

FOTO Arhivă

Antrenamentul general pentru desfăşurarea Paradei Militare de 1 Decembrie va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, în Piaţa Arcul de Triumf, anunţă Ministerul Apărării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale în Piaţa Arcul de Triumf va începe vineri, 1 decembrie, de la ora 11.00.

La eveniment vor participa aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care aproape 50 de aeronave, dar şi peste 300 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, precum Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Tot vineri, de la ora 8.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile de presă din ţară, iar la nivelul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Reprezentanţii Armatei Române precizează că vor participa, la cererea administraţiilor locale, la pregătirea şi organizarea ceremoniilor militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, defilări şi expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament.
citeste totul despre: