Vitrine frigorifice ruginite, mucegai, şi tone de alimente expirate au fost descoperite de inspectorii ANPC în Halele Obor

Vitrine frigorifice ruginite, mucegai, şi tone de alimente expirate au fost descoperite de inspectorii ANPC în Halele Obor

FOTO: Mediafax / ANPC propune închiderea Halelor Obor

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dispus marţi închiderea Halelor Obor din Bucureşti. În urma unui control, inspectorii au găsit vitrine frigorifice cu rugină şi mucegai, dar şi alimente cu termenul de valabilitate depăşit.

Ştiri pe aceeaşi temă

26 de firme au fost supuse controalelor ANPC marţi în Halele Obor. Acestora le-au fost aplicate 30 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 365.000 lei, precum şi două avertismente, potrivit unui comunicat de presă al ANPC.
 
De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a circa 11,5 tone produse alimentare nesigure, în general carne, produse din carne şi produse lactate, precum şi sistarea temporară a activităţilor pentru 25 operatori economici.
 
Pe lista măsurilor înaintate de ANPC figurează, în plus, propunerea închiderii unităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru societatea care administrează Halele Centrale Obor.
 
Inspectorii ANPC au descoperit, în controalele de marţi, următoarele nereguli:

  • nerespectarea temperaturii de depozitare şi expunere spre vânzare recomandată de producător;
  • expunerea spre vânzare în afara spaţiilor frigorifice (comercializare la temperatura mediului ambiant) pentru carne, produse din carne şi produse lactate;
  • utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (zone cu rugină, resturi alimentare, acumulări de gheaţă murdară, insule de mucegai etc.);
  • comercializarea unor produse alimentare nesigure şi a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
  • existenţa căilor de acces cu gresie spartă, a diferenţei de nivel, a treptelor deteriorate nemarcate, care constituie un pericol pentru cumpărători.

„Cel mai mult m-au impresionat oamenii care veniseră în piaţă la cumpărături şi vedeau, odată cu noi, mizeria pe care o descopeream în galantare. Nu ne venea să credem; nici nouă, nici lor. Vreau să subliniez un lucru foarte important: niciodată nu ne-am dorit închiderea activităţii unui operator economic. Nu acesta este scopul nostru! Dar mesajul este unul foarte scurt: Faceţi curăţenie, respectaţi reglementările în vigoare şi, astfel, vă puteţi relua activitatea”, a declarat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările