ANOFM a anunţat numărul locurilor de muncă. Câte sunt în Bucureşti în perioada 9-15 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.714 de joburi la nivelul întregii ţări, în perioada 9-15 august 2012.

De data aceasta, potrivit datelor ANOFM, Capitala nu mai ocupă locul întâi în ceea ce priveşte piaţa locurilor de muncă. Bucureştiul se află pe locul trei cu 518 joburi, fiind după Iaşi care oferă 631. Pe primul loc, la o distanţă mare de celelalte două oraşe, se află Clujul cu 1212 locuri de muncă.

Locuri de muncă puţine pentru cei cu studii superioare

Astfel, la nivel naţional, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 833 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer de sistem în informatică- 37, inginer mecanic- 34, inginer construcţii civile, industriale şi agricole- 30 etc.), programator- 97, asistent medical generalist-33, consilier vânzări asigurări- 23, consultant în informatică-22, consilier financiar-bancar- 16.

Pe când, pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 7.881 locuri de muncă, dintre care:

-confecţioner-asamblor articole din textile - 740;
-muncitor necalificat în industria confecţiilor- 551;
-operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice - 423;
- şofer autocamion/maşină de mare tonaj-254;
-vânzător- 201;
-agent de securitate-179;
-lucrător comercial- 159;
-lucrător bucătărie (spălător vase mari)- 121;
-dulgher (exclusiv restaurator)- 115;
-ospătar(chelner)- 112 etc.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet, unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite