Analize gratuite în parcul Bazilescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de medici de la Complexului Multifuncțional „Caraiman“ le-a testat glicemia şi tensiunea bucureştenilor din sectorul 1. Campania, adresată persoanelor care nu-şi permit să plătească aceste analize, se va derula până în data de 25 octombrie.

Câteva zeci de bucureşteni din sectorul 1 şi-au măsurat gratuit tensiunea şi glicemia, în această dimineaţă, între orele 10.00 şi 12.00, în Parcul Bazilescu, în cadrul unei campanii iniţiate de reprezentanţii Complexului Multifuncțional „Caraiman“.

Imediat ce a fost parcată ambulanţa la intrarea în parc, oamenii au venit, pe rand, să afle cât de bine stau cu glicemia sau tensiunea. „Eu sufăr mai mult de bătrâneţe decât de alte boli“, a spus Niculae Marinescu, un pensionar în vârstă de 80 de ani.

Bătrânul fusese la cumpărături şi trăsese din greu de un căruţ pe care transporta un sac de vreo 20 de kilograme de cartofi. „Mi-a ieşit tensiunea cam mare, dar cred că este din cauză că am făcut efort. În rest nu am probleme. Merg la doctor doar pentru că trebuie o dată la trei luni. Pe aici eram în trecere şi am văzut ambulanţa aşa că am zis să profit de ocazie“, a mai spus octogenarul.

O altă pacientă a venit la ambulanţa din Parcul Bazilescu pentru că se informase înainte. „Am citit pe internet, pe pagina primăriei aşa că ştiam că vor fi aici. Am pensie de 1.100 de lei şi sufăr de hipertensiune şi diabet aşa că am nevoie de astfel de teste din când în când“, a spus Maria Belia (69 de ani).

„Nu doar pensionarii au venit însă să-şi testeze glicemia şi tensiunea, au fost şi persoane mai tinere însă numărul lor a fost ceva cam mic“, au declarat cadrele medicale de la centrul „Caraiman“.

Campanie în şapte zone din sectorul 1

Locuitorii din Sectorul 1 care nu îşi pot asigura o evaluare periodică a stării de sănătate pot beneficia, pentru a doua oară în acest an, de analize şi investigaţii medicale gratuite în mai multe zone din sectorul 1, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Astfel între 9 şi 25 octombrie, activitatea de testare a glicemiei şi a tensiunii arteriale se va desfăşura în următoarele zone: Piaţa Matache, Parcul Bazilescu, Piaţa V. Mărăcineanu, Piaţa Domenii, Staţia de metrou 1 Mai, Staţia de metrou Aurel Vlaicu şi intersecţia Şoseaua Chitila cu Bulevardul Laminorului.

Următoarele opriri ale ambulanţei sociale vor avea loc mâine, între orele 10.00 şi 12.00, în Piaţa V. Mărăcineanu, şi marţi, între orele 09.00 şi 11.00, în Piaţa Matache.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite