America se mută în Capitală. Motivul pentru care un parc din nordul Bucureştiului se va redenumi după un oraş din Statele Unite

America se mută în Capitală. Motivul pentru care un parc din nordul Bucureştiului se va redenumi după un oraş din Statele Unite

Parcul Băneasa din nordul Capitalei se va nume Jersey City, a stabilit Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în şedinţa de marţi. Redenumirea parcului marchează începutul cooperării dintre Sectorul 1 al Capitalei şi Jersey City, din New Jersey, Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Propunerea vine ca iniţiativă care să marcheze începutul cooperării dintre Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Jersey City, New Jersey din SUA, prin atribuirea denumirii oraşului-partener unei locaţii publice din faţa Ambasadei Statelor Unite ale Americii, respectiv Parcul Jersey City, care se numeşte în prezent Parcul Băneasa”, se arată în referatul de aprobare a proiectului, informează mediafax.ro. 

Potrivit OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Consiliul Local al Sectorului 1 are dreptul să hotărască, în condiţiile legii, cu acordul CGMB, cooperarea sau asocierea cu autorităţile administraţiei publice locale din ţară sau din străinătate, precum şi aderarea la asociaţii naţionale şi internaţionale ale autorităţilor administraţiei publice locale, în vederea promovării unor interese comune.  

Parcul Băneasa aparţine domeniului public şi se află în administrarea Consiliului Local Sector 1.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: