Amelia Antoniu despre moartea colegei sale: "Artiştii primesc atenţie când trag să moară sau după ce mor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Amelia Antoniu, artista care a intrat în atenţia publicului după ce a stat în comă în urma unei infecţii căpătate la Spitalul CF2, crede că soarta artiştilor este pecetluită şi spune că Roxana Briban a fost adusă la marginea prăpastiei de un sistem de valori defect.

Cronici străine despre interpretările Roxanei Briban: "Frumoasa soprană are un viitor strălucit!"

“În ţara asta nu te bagă nimeni în seamă decât dacă tragi să mori sau după ce mori. După ce un an a stat fără să o bage nimeni în seamă, fără să fie lăsată să cânte, a fost adusă la marginea prăpastiei. Cei care ţin frâiele culturii în ţara aceasta nu-şi dau seama că dacă-i iei unui artist posibilitatea  a-şi pune în practică arta îi iei practic viaţa”, ne-a spus Amelia Antoniu.
Ea susţine că multe valori se zbat acum în sărăcie şi uitare iar deznodământul poate fi fatal, cum a fost în cazul Roxanei Briban sau al Mădălinei Manole.

“Şi în cazul lui Adrian Păunescu a fost cam acelaşi fenomen.Înainte să moară lumea uitase de poeziile lui, îl criticau doar pentru atitudinea sa din timpul comunismului. Abia după ce a murit au început să i se citească poeziile”.

Citiţi mâine pe www.adevarul.ro de ce a fost dată afară Roxana Briban.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite