Altercaţie între viceprimarul Aurelian Bădulescu şi primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. A intervenit poliţia. Reacţia Gabrielei Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, şi primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, au avut o altercaţie la Primăria Bucureşti, potrivit relatărilor martorilor. Mutu, edilul Sectorului 6, l-a lovit în cap cu o sticlă de apă pe viceprimar. Cei doi au fost despărţiţi de Poliţia Locală.

UPDATE Bădulescu a declarat pentru Digi 24 că a fost o adevărată încăierare între el şi Mutu, primarul sectorul 6. „Am folosit cuvântul ,,am minţit” ca să atrag atenţia întregii presei asupra acestei realităţi.  În dosarul violenţelor din 10 august, urmărirea penală deja a început. Voi aduce elemente de detaliu care sa indice starea şi realitatea legate de protestul din 10 august”.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu, a declarat, pe 24 august, după ce a fost la Parchet pentru a vorbi cu procurorii despre evenimentele de pe 10 august, din Piaţa Victoriei, că ”am avut parte de bătăi de stradă de tip Belfast”. 

Bădulescu a afirmat că „nu a existat un centru de comandă, a existat o încăpere”, în care a stat până la 4 dimineaţa cu Prefectul Capitalei. „Acea clădire se afla în zona guvernului, o clădire în care paza era asigurată de cei de la SPP”, a mai spus el. 

UPDATE După altercaţia Bădulescu - Mutu, primarul Capitalei, Gabriela Firea  i-a cerut lui Liviu Dragnea ,,să-şi ia bătăuşii" din Consiliul General al Capitalei. Aceasta a spus că Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă în Bădulescu.

Miercuri, viceprimarul Aurelian Bădulescu a susţinut că a minţit când a fost audiat la Parchet în cazul protestului din 10 august, În două intervenţii în presă, el a susţinut că pentru partid a mers „până acolo încât a trebuit să mintă”. Declaraţiile sale sunt făcute în contextul în care PSD Bucureşti a anunţat retragerea sprijinului politic în ceea ce-l priveşte. 

Gabriel Mutu a cerut în Consiliul General de joi să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei un proiect de hotărâre ce prevede destituirea lui Aurelian Bădulescu din funcţia de viceprimar al Capitalei.

La un moment dat, Bădulescu a început să îl jignească pe edilul sectorului 6. Potrivit aleşilor generali PSD, edilul Mutu s-ar fi enervat şi i-a tras un pum viceprimarului. 

Consilierul general Marius Pavel (PSD) a confirmat disputa si a precizat că totul a pornit de la faptul ca Mutu încerca să strângă semnături astfel încât să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB un proiect de hotărâre ce prevede destituirea lui Aurelian Bădulescu din funcţia de viceprimar al Capitalei.

Întrebat când a izbucnit conflictul, consilierul a replicat: ,,În momentul în care Bădulescu i-a spus (lui Gabriel Mutu - n.r) că nu are dreptate şi este o hotărâre nelegală. Noi eram toţi de faţă. Mutu a pus presiuni să semnăm lista prin care să se introducă pe ordinea de zi proiectul. Apoi s-a enervat şi lucrurile au exacerbat atunci şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Este ceva nedemn de Primăria Municipiului Bucureşti", a explicat Pavel intr-o intervenţie telefonică la Antena3.

Mutu neagă bătaia: A fost o discuţie mai aprinsă

Gabriel Mutu a declarat pentru Mediafax că nu a fost implicat într-o altercaţie cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, ci a fost o discuţie mai aprinsă, iar legat de afirrmaţiile viceprimarului potrivit cărora domnia sa ar fi lovit primul, spune să le explice Bădulescu.

,,A fost o discuţie mai aprinsă, nu altercaţie", a declarat edilul. Întrebat dacă este adevărat că a existat totuşi şi violenţă fizică, Mutu a răspuns: "Să vă spună sursele, daca luaţi pe surse. S-a explicat de ambele părţi care este legislaţia şi asta a fost discuţia".

Poliţia Locală a fost chemată să aplaneze conflictul care a izbuncnit între cei doi. În momentul în care jurnalistul Mediafax a ajuns la faţa locului, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, striga către primarul Sectorului 6: „Tu ai dat primul!”.

Firea: Dragnea să-l calmeze pe Mutu

În acest context, Gabriela Firea a făcut apel la Liviu Dragnea să îl calmeze pe Gabriel Mutu, afirmând că se doreşte decapitarea lui Bădulescu pentru ca a susţinut-o.

Potrivit primarului general, Mutu a aruncat cu o sticla de apă spre Bădulescu.

,,Cât priveşte şedinţa care trebuia sa înceapă la 11 şi să fie în desfăşurare şi votate deja proiectele, aşteptăm să se termine bătaia provocată de domnul Mutu. (...) Mi-a transmis Poliţia Locală că domnul Mutu a ridicat vocea şi că domnul Mutu a aruncat cu o sticla cu apă, nu cu un pahar cu apă şi l-a împins.

Bineinţeles că domnul Bădulescu a ripostat. Fac apel la domnul Dragnea să îl calmeze pe domnul Mutu. Să îl trimită la treabă acolo la sectorul 6. Politica şi administraţia nu se fac cu pumnul. Dacă domnul Mutu nu a aflat, domnul Dragnea nu a aflat, poate se mai informează", a declarat Gabriela Firea, la România TV, potrivit Mediafax.

Firea a mai spus că există un singur interes: "decapitarea cu forţă" a viceprimarului.

,,Interesul e unul singur, pentru faptul că Badulescu m-a apărat în disputa politică cu domnul Dragnea, i s-a spus că îi va fi retrasă susţinerea politică. Acum se doreşte în forţă decapitarea viceprimarului Bădulescu, cu forţa.

Nu cred că e normal, iar tot acest spectacol pe care îl oferim nu e în folosul cetatenilor. Domnul Mutu îi ţine captivi pe consilierii generali ai PSD si nu le dă drumul până nu promit că vor vota susţinerea înlăturării domnul Bădulescu. Îi ţine sub ameninţarea că vor pierde calitatea de consilier general", a mai precizat Firea.

PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motivă că vorbeşte urât cu colegii din PSD. Noul lider al filialei, Gabriel Mutu, renunţă, astfel, la oamenii primarului Gabriela Firea, la Primăria Capitalei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite