ALPAB încearcă să „înverzească“ iarba uscată dintre şinele de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gazonul dintre şinele de tramvai s-a uscat FOTO Marian Iliescu
Gazonul dintre şinele de tramvai s-a uscat FOTO Marian Iliescu

După luni bune în care au sufocat zona, prima parte a lucrărilor de modernizare şi reabilitare de pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Sectorul 3 al Capitalei s-a încheiat, dar gazonul pus între şinele de tramvai la începutul iernii trecute s-a uscat. Reprezentanţii ALPAB au decis după multe săptămâni să readucă „fânul“ dintre şinele de tramvai la starea iniţială de gazon proaspăt, punând din nou în funcţiune sistemul de stropiere.

La începutul iernii trecute, reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au decis să apeleze la o firmă specializată care să monteze gazon între şinele de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu din Capitală. Atunci, patronul firmei care se ocupa de montarea gazonului explica, pentru „Adevărul“, că în condiţii speciale de îngrijire gazonul va rămâne în perfectă stare peste iarnă. 

gazon tramvai foto marian iliescu

Lucrările cuprind şi modernizarea staţiilor de tramvai, care între timp au fost vanalizate FOTO Marian Iliescu

Cu toate acestea, în urmă cu câteva săptămâni, gazonul verde dintre şinele de tramvai s-a uscat, semănând mai de grabă cu fânul. Paznicii din apropierea parcului spuneau atunci că de vină ar fi cei care ar fi furat sistemele care stropeau gazonul. 

„Înainte era stropit, pentru că existau în pământ, pe marginea gazonului, nişte ţâşnitoare care îl udau mereu şi nu avea cum să se usuce. Dar, de ceva timp, alea au dispărut –cred că au fost furate că erau din fier- şi nu s-a mai ocupat nimeni să ude iarba“, povestea atunci unul dintre paznicii parcului din apropiere.

Gazonul uscat este stropit din nou

În replică, reprezentanţii municipalităţii declarau cu privire la situaţia de pe Bulevardul Liviu Rebreanu că ploile au fost cele care „au încurcat puţin programul de irigat“, urmând ca iarba să fie din nou stropită cu ajutorul instalaţiei existente.

gazon tramvai foto marian iliescu

Gazonul dintre şinele de tramvai s-a uscat FOTO Marian Iliescu

De câteva seri, reprezentanţii Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), cei care se ocupă acum de întreţinerea gazonului, au decis să pornească din nou sistemele de irigare, după cum au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti. 

gazon uscat

Gazonul uscat este stropit seara FOTO Cristina Răduţă

Lucrările au început în 2011

Şantierul de pe Bulevardul Liviu Rebreanu a fost deschis în 2011, iar lucrările sunt împărţite pe două tronsoane, după cum explica Ion Dedu. Primul, aici unde a fost montat şi gazonul, curpins între Bulevardul Camil Ressu şi Bulevardul Nicolae Grigorescu, a fost finalizat spre sfârşitul anului trecut.

În ceea ce priveşte lucrările de pe al doilea tronson, cuprins între Bulevardul Nicolae Grigorescu şi Bulevardul 1 Decembrie, acestea au început cu întârziere, pentru că în zonă au existat mai multe probleme. Costurile realizării întregului proiect, cuprinzând şi amenajarea liniei verzi de tramvai, se ridică la circa 17 milioane de euro.

Citeşte şi:

FOTO Gazonul dintre şinele de tramvai din cartierul Titan s-a transformat în fân. Ce s-a întâmplat cu linia verde de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu

FOTO Cum arată linia verde de tramvai de pe Bulevardul Liviu Rebreanu şi de când va fi gata reabilitarea întregului bulevard

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite