Alimente în valoare de 4 milioane de lei, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
900 de tone de legume, fructe şi carne au fost confiscate în mai puţin de o lună FOTO Adevărul
900 de tone de legume, fructe şi carne au fost confiscate în mai puţin de o lună FOTO Adevărul

Peste 900 de tone de legume, fructe şi carne fără acte, în valoare de circa patru milioane de lei au fost confiscate din toată ţara în cadrul unei acţiuni întreprinse începând cu 18 noiembrie.

Alimentele au fost ridicate de oamenii legii, în vederea confiscării, după controale făcute în toată ţara, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În cadrul acţiunii începute la 18 noiembrie, poliţiştii de investigare a fraudelor au identificat 288 de infracţiuni economice, majoritatea fiind fapte de evaziune fiscală, şi au dat aproape 2.500 de sancţiuni contravenţionale.

"De la începutul acţiunii, au fost verificate 2.936 de societăţi comerciale, fiind constatate în faza preliminară a cercetărilor 288 de infracţiuni, dintre care 183 de evaziune fiscală", precizează IGPR, citat de Mediafax.

În acestă acţiune, desfăşurată la nivel naţional, sunt implicaţi aproape 2.000 de poliţişti, care verifică operaţiunile de achiziţie intracomunitară/import a produselor din carne, a legumelor, fructelor şi obiectelor ornamentale.

Potrivit IGPR, poliţiştii fac, în continuare, controale în principalele centre comerciale en-gros din ţară, şi în special la cele din Bucureşti şi Ilfov, în Portul Constanţa, în zona punctelor de trecere a frontierei şi pe principalele căi de acces în zona Bucureşti-Ilfov, fiind monitorizate transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite