Alexandru Antal îmbracă trupul în tatuaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru a tatuat şi 27 de ore continuu şi lucrează zilnic câte şase ore la un desen pe piele. Spune că ar tatua oricând pentru o cauză nobilă.

Alexandru lucrează de doi ani în saloane profesioniste, după ce a „furat“ meserie de la artişti braşoveni.

„La 12 ani, m-am împrietenit cu Eli, un băiat de la noi din cartierul Florilor, din Braşov, care era un artist al tatuajului. Sfârşitul lui m-a marcat pentru că s-a sinucis. Ca să nu-l uit, am deschis în memoria lui un salon care se află şi azi pe strada Republicii din Braşov”, a spus Alexandru Antal. La început, timp de un an, a fost managerul salonului. Într-o zi, şi-a făcut singur un tatuaj şi a început să se documenteze, să descopere tainele meseriei.

Spirit rebel, în căutare de noi orizonturi, Alexandru Antal pleacă la Londra, în 2007. „Nu am programat nimic. M-am interesat ce avion decola la ora 4.00 dimineaţa şi l-am găsit pe cel către Londra. M-am urcat şi pe-aici ţi-e drumul”, povesteşte tânărul.

Pe teritoriul Reginei a colindat mult şi a avut diverse joburi, prin depozite, construcţii şi magazine de haine. Nu a fugit de România, considerând că în ţară are mai multe şanse să izbândească. „Mi-am dat seama că sunt mai multe libertăţi aici pe care acolo nu le ai”, mărturiseşte Alex.

A venit în Bucureşti să se recreeze


Bucureştiul îl atrage prin aglomeraţie şi prin agitaţie. „Este diversitate. Ai o intimitate pe care într-un oraş de provincie oricât de mare ar fi el nu o poţi avea. Poţi să evadezi oricând în universul tău”, spune Alex, care a ajuns în Capitală din întâmplare. A venit în vizită la sora lui, să se recreeze, şi de cinci luni s-a stabilit în cartierul Tei.

Dacă ştii să desenezi, nu-i de ajuns pentru a deveni tatuator, susţine Alex, în timp ce cu pistolul de tatuat „împuşcă” culorile pe braţul unui prieten. O platoşă albastră va cuprinde o jumătate din antebraţ.

Oricât de mult talent ai avea la desen, fără tehnică nu te poţi descurca în lumea tatuatorilor - este crezul lui. Există mai multe etape pe care un tatuator le trece. „Mai întâi eşti «scratchers», cel care «zgârie» pielea. Prin studiu şi îndemânare ajungi tattooist. Acesta ştie să realizeze toate modelele dintr-un catalog. Dacă depăşeşti perioada aceasta, după vreo 10 ani de muncă te poţi numi tattoo artist. În 20 de ani, cu multă perseverenţă, poţi ajunge tatoo master”, explică Alexandru ierarhia în domeniu.

Acum, tânărul realizează una dintre cele mai complexe lucrări ale lui, în cadrul salonului Body Tuning Tattoo & Piercing: un lup dacic cu corp de şarpe, care se întinde pe tot corpul. Pictura a fost realizată în 12 şedinţe a câte cinci ore.

Nu se lasă mai prejos de clienţii săi şi se mândreşte cu 12 tatuaje pe propriul corp, dar nu se opreşte aici şi vrea să mai „îmbrace” desene care să-l reprezinte. Pe braţe şi pe spate şi-a desenat o inimă, soarele din cultura maiaşă sau un cap de pitbull. Cea mai grozavă performanţă a fost când, la Răşnov, a tatuat timp de 27 de ore fără întrerupere 12 persoane care aveau de reparat mai multe desene pe corp.

Întrebări şi răspunsuri:

-Care este secretul unui artist tatuator?
-Oamenii se tatuează pentru că au probleme şi pentru că speră să le rezolve astfel. Trebuie să fii un bun comunicator. Prefer să lucrez cu clienţi care ştiu ce vor, care vin pregătiţi la salon. Aşa putem dezvolta ideile, putem transforma desenele în lucrări unicat.

-Cât costă un tatuaj făcut de tine?
-Orice alegere costă 200 de lei, iar în funcţie de mărime şi complexitate preţul va fi pe măsură. Un piercing costă 100 de lei şi se vinde cu bijuteria din titan sau oţel chirurgical.

Ce-i place:

Adoră să schiţeze benzi desenate tragi-comice. Studiază arta tatuajului şi ascultă hip-hop şi rock. Încearcă să ducă o viaţă ordonată. „Nu poţi să pierzi nopţile prin cârciumi pentru că a doua zi un om îţi încredinţează sănătatea lui“, spune Alex.

Ce nu-i place:
Nu-i place să stea degeaba şi nici făţărniciile. Nu-i place să vorbească despre el şi nu este adeptul tatuajului pe faţă. „Îţi faci rău şi cei din jur te vor percepe altfel decât ţi-ai dorit“, explică artistul.

Profil:
Născut: 13 decembrie 1984, Braşov
Studii: Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă“ din Braşov
Familie: Are o soră



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite