Protestul de la sediul MAE s-a încheiat. Manifestanţii au fost îndemnaţi să reia acţiunea luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri prezidenţiale 2014. Circa 200 de persoane au protestat la sediul MAE, duminică seară, în legătură cu organizarea defectuasă a alegerilor în străinătate. La finalul protestului, manifestanţii au fost îndemnaţi să revină luni, de la ora 17.00, pentru a cere în continuare ca românii din diaspora să poată vota.

UPDATE 00.50 Protestul de la Ministerul de Afaceri Externe s-a încheiat luni în jurul orei 00.30, majoritatea manifestanţilor hotărând să plece de la sediul MAE. Cu toate acestea, unul dintre protestatari i-a îndemnat pe ceilalţi să revină luni, de la ora 17.00.

UPDATE 23.38 Manifestanţii cer ca un reprezentant al MAE să iasă şi să dea explicaţii cu privire la nemulţumirile lor.

UPDATE 23.29 Numărul manifestanţilor creşte, iar oamenii par din ce în ce mai nemulţumiţi de situaţia iscată în străinătate. Se pare că protestul nu se va încheia prea curând.

UPDATE 22.24 Manifestanţii strigă în faţa sediului MAE: „Demisia“ şi susţin că nu vor pleca acasă, deoarece vor să le arate românilor din străinătate cât de solidari sunt într-un moment despre care spun că este „bătaie de joc“.

UPDATE 22.00 Manifestanţii scandează în continuare şi susţin că sunt extrem de nemulţumiţi „de bătaia de joc a partidelor politice“ faţă de românii din străinătate care nu pot vota în mod civilizat. Protestatarii spun că unii români din străinătate stau de ore întregi în faţa secţiilor de votare, aşteptând să îşi exercite dreptul la vot. 

UPDATE 21.40 În jur de 500 de persoane protestează în faţa sediului MAE, după ce românii din afara graniţelor stau de ore întregi la cozi foarte mari pentru a vota. Bucureştenii care au ieşit în stradă sunt înarmaţi cu pancarte şi scandează: „Demisia“, „Vor să conteze, au dreptul să voteze“. Manifestanţii susţin că nu vor pleca prea curând acasă, fiind foarte supăraţi că românii din afara graniţei nu îşi pot exercita în mod decent dreptul la vot. 

image

„Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, Bucureşti, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupă de votul în străinătate. La 20.30. Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toţi cetăţenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiţi propriei populaţii să voteze, în condiţiile în care prezenţa la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care aşteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneţia, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneţi pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveţi de la faţa locului“, au anunţat reprezentanţii Uniţi Salvăm pe pagina de Facebook a evenimentului.

image

Până în acest moment, peste 470 de persoane şi-au anunţat prezenţa la evenimentul din această seară.

Pe aceeaşi temă: 

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur în Bucureşti. Până la ora 19.00 au votat 47,28 % din bucureşteni

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Alegătorii din provincie n-au putut vota, timp de trei ore, la secţia 86 de lângă Gara de Nord

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite