Akos Birtalan (1962 - 2011), părintele legilor fiscale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 49 de ani, fostul ministru al Turismului, Akos Birtalan, părintele legilor fiscal, a trecut în nefiinţă în urma unei boli generate de accidentul vascular pe care l-a suferit în anul 2000.

Ministru al Turismului în perioada 1996 - 1998 şi deputat în legislatura 2000 - 2004, Akos Birtalan s-a remarcat tot timpul prin profesionalismul cu care şi-a îndeplinit sarcinile. Era un economist desăvârşit şi a elaborat, nu de puţine ori, legi fiscale apreciate de mai marii din domeniu.

„Domnul Birtalan a fost un eminent economist. A devenit în scurt timp un bun deputat. Îmbina cele două activităţi foarte bine. El este cel care a creat acea posibilitate pentru TVA de 9 % pentru serviciile din turism, foarte apreciată de operatorii din turism. O perioadă bună de timp, era cel mai bun economist al grupului. A fost şi secreatr al Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor. A avut o activitate intensă. Akos Birtalan a fost apreciat inclusiv de adversarii săi, ceea ce de regulă nu se întâmplă. Este o pierdere imensă pentru noi dar şi pentru familie. Transmit condoleanţele mele lor prin această cale", ne-a declarat deputatul Morton Arpad despre fostul său coleg.

Akos Birtalan a intrat în politică în anul 1992. Era căsătorit şi avea doi copii. În ultima perioadă a locuit în localitatea Sf. Gheorghe unde a fost şi înmormântat. Alături de familia Birtalan este şi Asociaţia Agenţiilor de Turism care a transmis un comunicat de presă pentru a-şi exprima condoleanţele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite