Aglomeraţie în centrul Bucureştiului după ce pasajul Unirii a fost închis pentru reparaţii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aglomeraţie în centrul Bucureştiului din cauza şoferilor care sunt nevoiţi să tranziteze Piaţa Unirii după ce luni dimineaţă au început lucrările de reabilitare ale Pasajului Unirii, fiind  traversat zilnic de aproximativ 60.000 de maşini.

Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986- 1987. Acesta este încadrat în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă „deficienţe serioase” la structura de rezistenţă, care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din sectorul 4 şi nu numai, precizează Primăria Sectorului 4, care a anunţat închiderea şi consolidarea pasajului, potrivit libertatea.ro. 

GALERIE FOTO

În prima etapă, vor fi înlocuite toate elementele arhitecturale degradate, ce se pot oricând desprinde şi pune astfel în pericol viaţa oamenilor, partea carosabilă va fi refăcută de la zero, cu delimitarea şi semnalizarea clară a benzilor de circulaţie, precum şi a spaţiului ce separă cele două sensuri de mers, iar reţelele edilitare de apă-canal vor fi schimbate.

Totodată, actualul sistem de iluminat din interiorul pasajului va fi înlocuit cu unul care să sporească la maximum vizibilitatea în tunel, atât la intrarea, cât şi la traversarea acestuia, la care vor contribui, de altfel, şi finisajele pereţilor şi ale plafonului, ce vor fi amenajate cu materiale speciale, menite să reflecte lumina.

În pasaj se vor monta un sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea unui aer curat şi amplificatoare de semnal GSM. Primăria Sectorului 4 anunţă că toate lucrările de punere în siguranţă se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât ziua, cât şi noaptea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite