FOTO Aglomeraţie la accesul în staţia de metrou Pipera. Coada se întinde până pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Zeci de călători stau la coadă pentru a intra în staţia de metrou Pipera din nordul Capitalei. La ora transmiterii acestei ştiri, coada ajunge până pe trotuarul din faţa staţiei al cărei sistem de acces a fost modernizat weekendul trecut.

Potrivit martorilor oculari, toate porţile de acces funcţionează. Cu toate acestea, accesul în staţie se face încet, iar călătorii sunt nevoiţi să se aseze la coada care se întinde până pe trotuarul din faţa staţiei Pipera.

Contactat de Adevarul, dispecerul Metrorex nu a putut da detalii despre situaţie, dar a precizat că informaţia a fost transmisă conducerii Metrorex.

Staţia de metrou Pipera a fost închisă în perioada 15 - 17 iulie pentru modernizarea sistemului de control acces. 

coada metrou pipera foto doralina buga

Metrorex a demarat, în aprilie, lucrările de modernizare la staţiile de metrou, urmând să fie înlocuite, eşalonat, porţile de acces la 41 din cele 54 de staţii. De asemenea, vor fi puse în funcţiune şi automate de vânzare a cartelelor.

Noile porţi de acces care vor înlocui sistemul de turnicheţi din staţiile de metrou vor avea dublă utilitate - atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor bancare contactless. Acesta din urmă va putea fi însă utilizat abia după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control-acces din toate staţiile de metrou prevăzute a fi modernizate.

Călătorii au însă probleme în a folosi noile porţi de acces, cartelele vândute de Metrorex şi sistemele de citire nefiind în întregime compatibile: cartela magnetică trebuie introdusă în cititor cu săgeata înspre exterior, în mod neintuitiv. Vechile cititoare permiteau introducere cartelei în sensul indicat grafic prin săgeata tipărită pe cartelă.

Totodată, 139 de automate moderne de vândut cartele vor fi instalate în total în staţii şi sunt prevăzute să dea rest şi să funcţioneze inclusiv pentru plata cu cardul. Astfel, compania a semnat un contract cu BCR, prin care vor fi instalate terminale POS la aparatelele de vândut cartele, dar şi la cele de taxare.

În total, 41 din cele 54 de staţii de metrou vor avea instalaţii noi de control-acces. Astfel, peste 500.000 de călători pe zi vor fi beneficiari direcţi ai noului sistem, potrivit Metrorex.

La sfârşitul lunii iunie, Metrorex a decis reducerea de la şapte la trei zile a perioadei de realizare a lucrărilor de modernizare la staţiile cu o singură intrare.

Astfel, în staţia Aurel Vlaicu, lucrările vor avea loc în perioada 29 iulie – 1 august, în Constantin Brâncoveanu 22 - 25 iulie, în Tineretului şi Apărătorii Patriei 2 – 5 septembrie, în Dimitrie Leonida şi Costin Georgian 9 – 12 septembrie, în Pantelimon şi Berceni 16 – 19 septembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite