Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, înfiinţată în 2016, are un nou director

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, George Fazacaş, a fost înlocuit din funcţie, iar în locul acestuia a fost numită Adi Croitoru, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Conform deciziei premierului Dăncilă, publicată vineri în Monitorul Oficial, George Ionuţ Răzvan Fazacaş a fost înlocuit din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate. 

În funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, a fost numită Adi Croitoru. Ea a condus Direcţia Biodiversitate din Ministerul Mediului.

Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate a fost înfiinţată în anul 2016, funcţionând în subordinea Ministerului Mediului.

Instituţia are următoare atribuţii: planifică strategii de acţiune privind managementul reţelei de arii naturale protejate, elaborează metodologii de monitorizare privind implementarea strategiilor de management, organizează sesiuni de atribuire a ariilor naturale, actualizează bazele de date privind reţeaua naţională de arii naturale protejate, regiunile biogeografice, arealul de distribuţie a speciilor şi habitatelor protejate, asigură accesul publicului la informaţii generale de interes public privind ariile naturale protejate, evaluează implementarea prevederilor din contractele de custodie/administrare, monitorizează respectarea prevederilor Planurilor de Management asumate şi organizează şi  coordonează reţeaua de structuri din subordine cu rol în managementul ariilor naturale protejate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite