Admitere 2012. Azi are loc examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.300 de absolvenţi de liceu vor să devină medici şi s-au înscris examenul de admitere în anul I la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (UMF) din Bucureşti.

Bătălia este mare pentru cele 760 disponibile la UMF, conform cifrei de şcolarizare pentru anul de învăţământ universitar 2012 – 2013. Aproape cinci candidaţi concurează, în medie, pentru un loc la una din cele patru facultăţi ale universităţii: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Moaşe şi Asistenţi Medicali.

Concurenţa este mare pentru că mulţi dintre candidaţi speră la un loc de muncă în străinătate după terminarea celor şase ani de studiu.

Există şi tineri care speră că sistemul sanitar se va schimba până ce termină ei facultatea, informează RTV. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt sfătuiţi e părinţi să nu plece din ţară. Eu aş vrea să rămână lângă mine, dar dacă nu se poate şi nu se poate, şi nu se va schimba nimic în sistemul sanitar, nu am de ce să insist să rămână. Acolo unde este mai bine pentru ea acolo să ajungă" a spus mama unei aspirante la medicină, pentru RTV.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite