Administraţia Străzilor continuă să încaseze vinieta Oxigen, deşi Gabriela Firea a anunţat că renunţă la taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Străzilor continuă să încaseze Vinieta Oxigen de la cetăţenii care se prezintă să o plătească, deşi Primarul General Gabriela Firea a declarat că renunţă la taxă.

Gabriela Firea a anunţat marţi că renunţă la vinieta Oxigen şi la interdicţiile de acces în centru după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureştenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% împotriva introducerii taxei.

„Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie şi decizia este că renunţ la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunţa”, a declarat Firea.

Surse din Primărie ne-au spus că şedinţa CGMB pentru renunţarea la taxă va avea loc în data de 19 martie.

Între timp, cititorii „Adevărul” ne-au trimis chitanţe care arată că Administraţia Străzilor continua inclusiv vineri, 28 februarie 2020, să încaseze vinieta Oxigen.

Imagine indisponibilă

Am trimis o solicitare către Administraţia Străzilor şi o vom publica imediat ce o vom primi.

Vor fi aplicate amenzi de la 1 martie?

Deşi încă nu a fost adoptată oficial o hotărâre de Consiliu General pentru renunţarea la vinieta Oxigen, nu vor fi aplicate amenzi şoferilor care nu au achitat taxa.

„Tehnic, noi am luat act de punctul de vedere al primarului. Pentru ca cineva să poată fi sancţionat, primarul trebuie să împuternicească printr-o dispoziţie un organ, adică Poliţia Locală. Atâta timp cât primarul nu va emite această dispoziţie, nu va exista niciun act sancţionator”, ne-a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite