Actul normativ prin care Buftea devine reşedinţa judeţului Ilfov, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Actul normativ prin care Buftea devine reşedinţa judeţului Ilfov, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Buftea din dronă - FOTO expresuldebuftea.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ prin care Buftea devine reşedinţa judeţului Ilfov. Iniţiativa urmează să ajungă la Senat, care va avea rol de for decizional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege care prevede schimbarea reşedinţei judeţului Ilfov în oraşul Buftea, relatează Mediafax.

Proiectul modifică anexa Articolului 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, mai exact denumirea şi reşedinţa unităţii administrativ teritoriale "Judeţul Ilfov. Potrivit noului cuprins al Anexei, "Judeţul Ilfov cu reşedinţa în oraşul Buftea".

„Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional «Henri Coandă»Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era la 1 ianuarie 2019 de 22.615 locuitori, fiind din punct demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari si Pantelimon. Localitatea a primit statutul de oras în anul 1968, fiind singurul oraş din fostul Sector Agricol Ilfov şi cel mai vechi oraş din actualul judeş Ilfov”, se arată în expunerea de motie a proiectului de lege.

În continuarea expunerii de motice, cei doi iniţiatori menţionează că pe teritoriul oraşului Buftea funcţionează mai multe mai multe instituţii, printre care ANAF, Poşta Română, Tribunalul Judeţean Ilfov, precum şi sediile unor importante companii, Enel şi Distrigaz

În prezent, reşedinţa judeţului Ilfov se află pe teritoriul Municipiului Bucureşti. Iniţiatorii proiectului de lege sunt deputaţii PSD Marcel Ciolacu şi Florin Iordache.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: