Acţiunea „Sarea şi lopata alungă zăpada”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii asociaţiilor de proprietari din sectorul 6 au primit, ieri, din partea primăriei lopeţi şi saci cu sare pentru a deszăpezi în jurul blocurilor. Campania va continua şi zilele următoare, astfel încât toate asociaţiile să primească ustensilele. De asemenea, s-a verificat şi starea utilajelor de deszăpezire.

Zăpada care a căzut în ultimele zile în anumite zone din ţară i-a determinat pe reprezentanţii sectorului 6 să ia măsuri din timp. Astfel, zeci de administratori de bloc din cartierele Militari şi Drumul Taberei s-au adunat, ieri, în curtea Administraţiei Domeniului Public a sectorului 6, pentru a primi sarea şi lopeţile aduse de primărie.

Acestea au fost date pentru a-i ajuta pe bucureşteni să dea zăpada de pe aleile din faţa blocului. Unii au aşteptat distribuirea ustensilelor în linişte, alţii însă s-au arătat nemulţumiţi de faptul că trebuie să-şi care pe jos lopeţile.

„O idee foarte bună. Mai ales că sunt gratis. Aştept să vină şi o să le iau pentru că o să le folosim la iarnă”, a spus Ioana, administratorul unui bloc din Drumul Taberei. Alţii însă păreau nemulţumiţi şi de întârzierea primarului. „Păi stăm aici degeaba. Aştept de o oră să iau o lopată şi-un sac de sare. Cum le car? În autobuz?”, striga revoltat un alt administrator. S-a calmat însă imediat ce a primit lopeţile.

Materialul pentru deszăpezire, din sponsorizări
Campania de distribuire a lopeţilor va continua şi zilele următoare, cele 2.000 de lopeţi şi sacii cu câte 50 de kilograme de sare fiind duse direct la asociaţiile de proprietari. Uneltele au fost primite dintr-o sponsorizare, iar sacii cu sare au fost daţi de către societatea de salubrizare URBAN. De asemenea, cei care nu au putut să ridice ieri sacii de sare, s-au trecut pe o listă şi îi vor primi direct acasă.

Nicio altă administraţie locală din Capitală nu a luat-o o măsură asemănătoare celei din sectorul 6, ci doar au verificat starea utilajelor de deszăpezire.
„Utilajele, toate stocurile de combustibil şi material antiderapant sunt pregătite şi vrem ca şi în acest an să nu ne prindă iarna pe picior greşit. Mi-am propus să eficientizez activităţile, accelerând ritmul. Până la prima ninsoare, îi avertizez pe toţi cei cu atribuţii în deszăpezire, că voi întreprinde controale”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite