Acetilenei, strada cu cele mai dese întreruperi de energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Bucureştii Noi spun că oprirea curentului a devenit o obişnuinţă.Mulţi dintre bucureştenii care locuiesc în această zonă nu le-a fost prea uşor să stea cu orele fără energie electrică, dar aşteaptă totuşi ca lucrările făcute de Enel să se termine în curând.

În anumite zone din Capitală, alimentarea cu energie electrică se opreşte în fiecare zi, iar pentru unii bucureşteni expresia „ne taie curentul ca pe vremea lui Ceauşescu“ este încă o reacţie de actualitate.

Strada Acetinelei din Bucureştii Noi este cel mai adesea pomenită în anunţurile Enel Distribuţie Muntenia pentru întreruperile de current electric. Locuitorii reacţionează diferit şi nici nu mai ştiu dacă să se revolte sau să aibă răbdare până când se va moderniza reţeaua de electricitate.

Ieri, alimentarea electric a fost oprită de dimineaţă şi până în jur de ora 15.00, lucru care se întâmplă zilnic, de câteva săptămâni. Mihaela Popa locuieşte pe Acetilenei, iar la parter are un magazin.

„Oamenii văd că este întuneric în magazin, cred că este închis şi nu mai intră şi pierd la vânzare. Frigiderele pentru marfă sunt mai mult oprite iarna, dar pentru cel din casă îmi fac griji să nu se strice“, a spus ea.

Cele spuse de proprietara magazinului sunt întărite şi de vecina sa, Rada Niţu. „E greu când se opreşte dimineaţa pentru că nu pot să fac nimic prin casă înainte să plec la serviciu“, a declarat localnica.

De-altfel, atât pe strada Acetilenei cât şi pe cele din vecinătate, ieri, la orele amiezii, muncitorii de la diferite firme contractate de Enel lucrau de zor, iar prea curând nu vor termina cu opririle de cuten electric.

Investiţii pentru reţeaua veche de 40 de ani

Nici Capitala, inclusiv zonele centrale precum Calea Victoriei sau Pache Protopopescu nu sunt ferite de astfel de probleme.

Cablurile din Capitală nu mai fac faţă ritmului dezvoltării imobiliare din ultimii ani deşi specialiştii au avertizat în nenumărate rânduri că, în câţiva ani, Capitala va cădea testul suprasolicitării reţelelor.

În acest context, firma italiană Enel Distribuţie Muntenia, furnizorul de electricitate, a anunţat o serie de investiţii care ar trebui să prevină colapsul.

Modernizarea presupune  însă întreruperi zilnice de curent, care durează ore întregi. Mai mult, avariile completează tabloul unui oraş în care, indiferent dacă locuieşti în zona centrală sau periferică, rişti oricând să îţi „pocnească“ aparatura electrică şi să stai pe întuneric.

„Reţeaua electrică a oraşului are o vechime de aproape 40 de ani şi nu mai face faţă cerinţelor actuale de consum. Astfel, vor fi înlocuite circa 900 de transformatoare, cu unele performante, care permit reducerea pierderilor de energie electrică“, au precizat pentru „Adevărul de Seară“, reprezentanţii Enel Distribuţie Muntenia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite